Son dakika: Depremin vurduğu 3 ile doğalgaz akışı kesildi BOTAŞ açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Depremin vurduğu 3 ile doğalgaz akışı kesildi BOTAŞ açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, Hatay il merkezi ile Kırıkhan ilçesi, Kahramanmaraş il merkezi ile Pazarcık ve Narlı ilçeleri son olarak Gaziantep'e tedbir amaçlı doğalgaz akışı durduruldu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından patlama ve zehirlenmelerin önüne geçmek için 3 ilde tedbir amaçlı doğalgaz kesildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Genel Müdürlüğü'nden (BOTAŞ) yapılan açıklamada, deprem sonrası teyakkuza geçildiği, gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı ve hasar tespit çalışmalarına başlandığı belirtildi.

BOTAŞ: HERHANGİ BİR HASAR TESPİT EDİLMEMİŞTİR

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi;

Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğal gaz akışı durdurulmuştur. BOTAŞ teknik ekipleri sahada gerekli kontrol ve müdahaleleri yapmaktadır.

Bölgedeki doğalgaz dağıtım şirketleri ile koordineli olarak vatandaşlarımıza güvenli gaz akışı sağlanması amacıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Ham petrol boru hatlarımızda yapılan kontroller sonucu herhangi bir hasar tespit edilmemiştir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...