Son dakika: Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya gece yarısı büyük darbe! Bakan Akar duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya gece yarısı büyük darbe! Bakan Akar duyurdu

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Akar, dün gece Suriye'nin kuzeyinde 19 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Akar, son 1 ayda öldürülen terörist sayısını da açıkladı.

Güvenlik güçleri yurt içi ve yurt dışında terör örgütleri ile mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda dün gece Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca 19 PKK mensubu daha etkisiz hale getirildi. 

Gelişmeyi duyuran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörü kaynağında kurutma stratejisi uyguladıklarının altını çizdi. 

SON 1 AYDA 126 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Bakan Akar, "Terörle mücadele artan tempoyla devam ediyor. Terörü kaynağında kurutma stratejisini uyguluyoruz. Son bir ayda 126 terörist etkisiz hale getirildi. Dün gece de Suriye'nin kuzeyinde 19 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

"TERÖRİSTLER NEREDEYSE HEDEF ORASI"

Kayseri Üniversitesi tarafından düzenlenen “Terörle Mücadele ve Suriye Meselesi Konferası’na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde 19 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu. 85 milyonu terör belasından kurtarmakta kararlı olduklarını belirten Akar, “Teröristler neredeyse hedef orası” anlayışıyla mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Akar, Mehmetçiğin Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlerin ‘girilemez’ dediği yerlere girdiğini, ‘çıkılamaz’ dediği yerlere çıktığını, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ettiğini vurguladı.

"MAĞALAR BAŞLARINA YIKILDI, ZAP TEMİZLENDİ"

Mehmetçiğin iğneyle kuyu kazar gibi teröristlerin bütün inlerine, mağaralarına girmeye devam ettiğini belirten Akar, “Mağaraları, delikleri imha edildi, başlarına yıkıldı ve çok şükür Zap temizlendi. Dolayısıyla hudutlarımızda ciddi bir güvenlik koridoru oluştu, kontrol altına alındı. Bitti mi? Bitmedi. Biz diyoruz ki en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek, durmak yok" dedi.

"KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMMEKTE KARARLIYIZ"

PKK yöneticilerinin panik halinde kaçıştıklarını belirten Akar, "Sözde elebaşları panik içinde efendilerine ‘Bizi kurtarın, silah verin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarını durdurun’ diye çağrıda bulunuyor. Ne verirlerse versinler, top da tüfek de helikopter de verseler biz onları kazdıkları çukurlara gömmekte kararlıyız. 24 Temmuz 2015’ten bu yana kadar 37 bin 886 terörist etkisiz hale getirildi. Şu anda terör örgütüne katılım sıfıra yakın, kaçış azami. Onun için de terör örgütünün elebaşları efendilerinden kendilerini kurtarmaları için yardım çağrısında bulunuyor" dedi.

"OPERASYONLAR DURSUN' GİBİ BİR ŞEY YOK"

Türkiye’nin Irak’ın ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı olduğunu, yaptığı operasyonlarının uluslararası hukuka tamamen uygun olduğunu dile getiren Akar, şunları söyledi:

“Bizim tek hedefimiz teröristler. Kimsenin dini, etnik ve mezhepsel kökeni ile ilgilenmiyoruz. Bazı fitne odakları bizim terör ile olan mücadelemizi sanki ‘Kürt kardeşlerimize yönelik’ yapılıyormuş gibi anlam yüklemeye çalışıyorlar. Bu kabul edilemez, alçakça ve haince bir hareket. Kürtler ve Türkler yüzyıllarca beraber yaşıyor, ekmeğini ve suyunu paylaşıyor. Milli Mücadele’yi beraber yaptık, şehitliklerde beraber yatıyoruz. Cumhuriyeti beraber kurduk, 85 milyon biriz, beraberiz bunu kimse bozamayacak. 

Terörle mücadelemiz artan bir tempoda devam ediyor. Bir ay içinde 126 terörist etkisiz hale getirildi. Dün gece Suriye’nin kuzeyinde 19 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin önünde iki yol var. Ya teslim olacaklar ya da yok olup gidecekler. Başka çıkar yolu yok. ‘Operasyonlar dursun’ gibi bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güçlüdür, büyüktür"

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...