Son dakika! İstanbul'da bilişim suçları operasyonu: 15 kişi yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: İstanbul'da bilişim yoluyla işlenen suçlara yönelik siber polisleri tarafından yapılan operasyonda, dolandırıcılıktan haklarında mahkumiyet kararı bulunan ve sürekli yer değiştirerek izlerini kaybettiren 15 kişi yakalandı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilişim suçları ile işlenen çoğunluğu dolandırıcılıktan aranması olan ve sürekli adres değiştirerek izini kaybettirmeye çalışan şüphelilere yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi.

Dolandırıcılara karşı yürütülen soruşturma doğrultusunda harekete geçen polis, 2 yıl 1 aydan - 6 yıl 1 aya kadar çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari suçluların yakalanması için bu sabah erken saatlerde operasyon başlattı.

15 ZANLI SİBER SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBESİNDE

Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre; operasyonlarda bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanıp vurgun yapan 11 şüphelinin yanı sıra, yine bilişim sistemleri üzerinden hırsızlık suçuna bulaşan 4 kişi yakalandı. Gözaltına alınan toplam 15 zanlı, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi.

Dolandırıcıların işlemlerine başlandığı ve sorgularının sonunda savcılığa çıkarılacağı bildirildi. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...