Türk Kızılay ve IFRC anlaştı! İmzalar atılıyor, İstanbul'a dev üs kurulacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türk Kızılay ve IFRC anlaştı! İmzalar atılıyor, İstanbul'a dev üs kurulacak

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Avrupa, Afrika, Asya ve Kafkasya bölgelerinde meydana gelebilecek herhangi bir afete hızlı müdahale imkanı verecek olan Küresel Lojistik Merkezi Türkiye'de kurulacak. Merkez, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu'nun (IFRC) dünyadaki 5'inci merkezi olmasıyla dikkat çekiyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Kate Forbes'ı ve beraberindeki heyeti Türk Kızılay Genel Merkezi'nde ağırladı.

Forbes ve beraberindeki heyetle görüşen Yılmaz, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu'nun, dünyada 4 tane olan Küresel Lojistik Merkezi'nin 5'incisinin Türkiye'de kurulması için anlaştıklarını ve yakın zamanda imzaların atılacağını duyurdu.

İSTANBUL HAVALİMANI İÇERİSİNE KURULACAK

Kızılay Lojistik ve IFRC iş birliğiyle İstanbul Havalimanı içerisine kurulacak olan insani yardım üssü, IFRC'nin bölgesel lojistik operasyonlarının İstanbul merkezli konuşlandırılmasının yanı sıra kuruluşun acil durumlara müdahale kapasitesine de katkı sağlayacak.

Toplam 4 bin metrekarelik kısmın depolama alanı 3 bin metrekare olacak. Depolama alanı olarak kullanılacak 3 bin metrekarenin bin metrekaresi serbest depolama alanı, 2 bin metrekaresi ise antrepo olacak. Merkezde çalışma ofisleri ve çok amaçlı salon da yer alacak.

Merkezin palet kapasitesi 1500-2000 civarında hedefleniyor. Merkez ile birlikte Avrupa, Afrika, Asya ve Kafkasya bölgelerinde meydana gelebilecek herhangi bir afete hızlı müdahale imkanı doğacak.

"İMZASI YAKIN ZAMANDA ATILMIŞ OLACAK"

IFRC'nin şu anda 4 tane küresel lojistik merkezi olduğunu, 5'incisini İstanbul'a açmak üzere anlaştıklarını söyleyen Yılmaz, "Teknik çalışmalar tamamlandı, imzası da yakın zamanda atılmış olacak. Bu bizler için de, IFRC ile iş birliğimizi geliştirmek adına IFRC için de, bizim lojistik gücümüzdeki imkanların daha güzel paylaşılması ve kullanılması adına büyük bir imkanı sağlamış olacak" ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...