Şam ile 11 yıl sonra ilk temas! Bakan Akar ve Suriyeli mevkidaşı Rusya'da bir araya geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şam ile 11 yıl sonra ilk temas! Bakan Akar ve Suriyeli mevkidaşı Rusya'da bir araya geldi

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla Moskova’da bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan bir takım görüşmelerde bulunmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti. Türkiye-Rusya-Suriye Savunma bakanları ile istihbarat başkanları toplantısında Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarındaki terör örgütleriyle ortak mücadele ele alındı. Milli Savunma Bakanlığı twitter hesabından görüşmeye dair paylaşımda bulundu. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1608115860140351490     

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'nca görüşmesinin ardından yapılan açıklamada,“Rusya, Suriye ve Türkiye Savunma Bakanları arasında üçlü görüşme yapıldı. Suriye krizi, mülteci sorununun çözümü ve Suriye'deki aşırılık yanlısı gruplarla mücadelenin ortak çabaları tartışıldı" denildi.

Tarafların bu müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Toplantının ardından taraflar bu formatta yürütülen diyaloğun yapıcı niteliği, Suriye ve bölgedeki durumun bir bütün olarak daha da istikrara kavuşturulması amacıyla devam ettirilmesi ihtiyacına dikkat çekti" ifadeleri kullanıldı.

TOPLANTININ GÜNDEMİ MÜLTECİ SORUNU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleriyle ortak mücadele çabaları ele alındı.

Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda, Suriye'de ve bir bütün olarak bölgede, istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...