Vatandaşlık maaşı nedir, kimler alabilir? Vatandaşlık maaşı nasıl bağlanacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vatandaşlık maaşı nedir, kimler alabilir? Vatandaşlık maaşı nasıl bağlanacak?

GÜNDEM Haberleri

Milyonları ilgilendiren 'vatandaşlık maaşı' konusunda açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aynı aileden birkaç kişinin vatandaşlık maaşı alabileceğini belirtirken, öncesinde kapsamlı bir araştırma ile gelir tespiti yapacaklarını ifade etti. Bu gelişmenin ardından özellikle "Vatandaşlık maaşı nedir, kimler alabilir? Vatandaşlık maaşı nasıl bağlanacak?" gibi sorular sıkça araştırılmaya başlandı. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir, kimler alabilir? Vatandaşlık maaşı nasıl bağlanacak?

Vatandaşlık maaşı hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek? gibi sorularına açıklık getirdi. Bakan Derya Yanık “Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?” gibi kriterleri analiz eden aynı zamanda haneleri ziyaret ederek oluşturdukları bir sistemleri olduğunu ve buna göre vatandaşların gelir düzeylerini ölçebildiklerini söyledi. Buna göre vatandaşlar, vatandaşlık maaşından faydalanabilecekler.

VATANDAŞLIK MAAŞINI KİMLER ALACAK 2023

Vatandaşlık maaşını kimler alacak? soruna cevap olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. Bütünleşik sosyal yardım sistemimiz BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildi. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir." dedi.

VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

Vatandaşlık maaşının zaman verileceği ile ilgili Bakan Derya Yanık, “Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN, KİMLERE VERİLECEK?

Vatandaşlık maaşının ne zaman yatacağı ve kimlere yatacağına dair yaptığı açıklamada ise Bakan Derya Yanık "Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız." açıklamasını yaptı.

VATANDAŞLIK MAAŞINA NASIL BAŞVURULUR?

Vatandaşlık maaşına gelir düzeyinin tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra başvurulacak. Vatandaşlık maaşına başvurularının nasıl yapılacağı netlik kazanmadı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Safiye Sağanak engelliyim kiracıyim astım koah şeker tansiyon hastasıyım iki kulakta cihaz var eşim 3sene önce kovidden vefat etti maddi destek yardımı devamlı olsun sürekli olarak bağlansın otomatik olarak bağlansın vatandaşlık maaşı otomatik olarak bağl27 Haziran 2023 09:27

Engelliyim kiracıyim astım koah şeker tansiyon hastasıyım iki kulakta cihaz var eşim 3sene önce kovidden vefat etti maddi olarak yardım ihtiyacımız var kulakta duyum yok cihaz var vatandaşlık maaşı otomatik olarak bağlansın kiraya ilaçlara gidiyor dul bayanım kiracıyim

Cennet źenkin24 Haziran 2023 12:48

Engelli oğlum var aile destek alanlar çok ihtiyacı. Var

Semra acar29 Mayıs 2023 12:16

Engelliyim yüzde 40 raporüm var benim vatanlaştik bayişina ihtiyacim var lütfen bana yardimci olün

Yılmaz22 Mayıs 2023 23:07

Kesinlikle çok iyi olur asgari ücretle kimse geçinemiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...