Zeytinliklerde katliam var! Ağaç yerine beton yükseliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Balıkesir Gömeç’te zeytinlik alanlar yok edilip yerlerine lüks villalar inşa ediliyor. Vatandaş, bu duruma bir an önce çare bulunmasını istiyor.

Türkiye, zeytin ve zeytinyağı üretiminde ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle Balıkesir zeytinyağının kalitesi bütün dünya tarafından biliniyor. Fakat son yıllarda ağaçlar, betonlaşma kurbanı olmaya başladı. Gömeç ilçesi Keremköy sakinlerinin iddiasına göre her sene binlerce ağaç katlediliyor. Bölgede yükselen inşaatların arasında kökünden sökülerek molozların üstüne atılan zeytin ağaçları da dikkatlerden kaçmıyor.

Vatandaşlar “Zeytinlik alanlara lüks villalar yapılıyor. 6-7 ay içerisinde tamamlanan bu evleri, CHP’li eski ve yeni vekiller, partinin üst düzey isimleri ile ünlüler alıyor. Doğru düzgün kanalizasyon ve alt yapı çalışması bile yok. Siteler denize paralel noktalara inşa ediliyor. Kıyı şeritleri kapatılıyor ve bize denize girebilecek bir yer bırakılmıyor” diyor.

Zeytinliklerde katliam var! Ağaç yerine beton yükseliyor

“İNŞAATLAR 10 YILDIR VAR”

İnşaatlara engel olamadıklarını belirten Keremköy Muhtarı Ali Top da bu duruma bir çare bulunmasını istiyor. Top “Ağaçlar önce budanmış gibi görünüme sokuluyor. Sonra ortadan kaldırılıyor. Aslında bu katliam 10 yıl önce başladı, son 3-4 senedir aşırı hızlandı. Bir yere kepçe vurulduğu an gidip yetkililere şikâyet ediyoruz. Memurlar gelip tutanak tutuyor ama bir daha geri dönüş olmuyor. Her defasında mağlup olduk. Sürekli bir inşaat var. İnşaat firmalarının hepsi belediyeden izin alıyor. Ruhsatları, belgeleri olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz. Halk olarak isyandayız. Bu bölgedeki ak toprakta yetişen zeytinler, denizden gelen poyraz rüzgârıyla harmanlanarak dünyanın en kaliteli zeytinyağının çıkmasını sağlıyor. Dedelerimizden kalma zeytinlikler bir bir yok ediliyor. Bu manzarayı gördükçe kahroluyoruz” şeklinde konuşuyor.

Zeytinliklerde katliam var! Ağaç yerine beton yükseliyor

"YAKINDA YEMEYE ZEYTİN BULAMAYIZ"

Muhtar Ali Top, sitelerin yapıldığı arsaların zamanında üç beş kuruşa alındığını belirtiyor. Top “İnşaatların yapıldığı yerler köylünün değil. Eskiden hepsi ucuza satılmış. Şu an herkes zeytin ve zeytinyağı fiyatlarından şikâyetçi. Ancak bu katliamlar sürerse yemeye zeytin bile zor buluruz. Bu talanının önüne geçilmesi lazım. Çünkü zeytin değerlidir, biz ‘kara inci’ deriz. Devletimize sesleniyorum; zeytinliklerimizi para kazanma hırsıyla gözü dönmüş kişilerin elinden kurtarın. İnşaat yetkisini yerel yönetimlerin elinden alın” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...