Haluk Bilginer korona mı oldu? Sanatçı Haluk Bilginer hasta mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Haluk Bilginer korona mı oldu? Sanatçı Haluk Bilginer hasta mı?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

5 Haziran 1954 yılında doğan Haluk Bilginer'in sağlık durumu merak ediliyor. Sevenleri ise Haluk Bilginer korona mı oldu? Sanatçı Haluk Bilginer hasta mı? sorularına yanıt arıyor.

Sinema, televizyon ve tiyatro alanlarında yaptığı çalışmalarla birçok ödülün sahibi olan oyuncu Haluk Bilginer'in korona olduğuna dair çıkan haberlerin ardından Haluk Bilginer korona mı oldu? Sanatçı Haluk Bilginer hasta mı? sorularına yanıt arandı. Detaylar...

HALUK BİLGİNER KORONA MI OLDU?

Başarılı sanatçı Bilginer'in korona virüse yakalandığı iddia edildi. Oyuncudan henüz bir açıklama gelmedi. 

HALUK BİLGİNER KİMDİR?

Nihat Haluk Bilginer, Türk oyuncu ve yönetmendir. 1990 yılında Tiyatro Stüdyosu'nun kurucularından biri olan Bilginer, 1996'da Zuhal Olcay'la birlikte Oyun Atölyesi'ni kurdu. İzmir'in Seferihisar ilçesinde doğan sanatçının babası Tahsin Bey sigortacı, annesi Bediye Hanım ev hanımıdır. İzmir Özel Türk Kolejinde eğitimini tamamladı. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi alan Bilginer çeşitli projelerde yer alarak adından söz ettirdi. Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'ndede eğitim gören sanatçı, hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında devam ettirdi.

Haluk Bilginer korona mı oldu? Sanatçı Haluk Bilginer hasta mı?

1993'te Türkiye'nin ilk reality show'u olan Sıcağı Sıcağına'yı sundu. Neredesin Firuze filmindeki rolü ile 9. Sadri Alışık Ödülleri En İyi Oyuncu Ödülü, 2014 yılında Kış Uykusu filminde canlandırdığı "Aydın" karakteri ile 10. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 2018'de yayımlanan Şahsiyet dizisindeki "Agâh Beyoğlu" rolü ile Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü dâhil birçok ödül kazandı. 

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...