250 bin konut inşaatına ne zaman başlanacak? 

Sesli Dinle
A -
A +
Geçen sene ev kiraları ve fiyatları tartışma konusuydu. O zaman hükûmet ciddi bir şekilde bu sorunu çözmek için bir kampanya başlattı. Dar gelirli grup için TOKİ vasıtasıyla fiyatları 650 bin ve 850 bin lira olan evler yapılacaktı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kampanyayı duyurduğunda eylül ayıydı. Ekim ayında da kuralar çekilmeye başlamıştı. İnsanlar peşinat ne zaman ödenecek derken evlere ne zaman başlanacağı da merak konusu. Tabii bu evlerde ne zaman oturulmaya başlanacak ayrı bir konu. 
 
Derken 2023 Şubat’ında Kahramanmaraş merkezli depremler oldu. 11 ilimiz ciddi biçimde etkilendi. 100 milyar dolarlık bir zarar oluştu. Orada inşa edilmesi gereken evler öne geçti.
 
Depremin ne olduğunu ve hayatımızı nasıl etkilediğini biliyoruz. Öncelik elbette o. 250 bin konut, ilk evim ve iş yerim projesi de önemli. Bu konuda açıklama yapılması gerekir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki bu konuda ne der acaba? 

Taksi ve taksici sorununa neden el atılmaz?

Her gün haberlerde taksi ve taksici sorunu var. İstanbul’da taksiye binmek imkânsız. Binseniz bile kavga eder miyim düşüncesi hâkim. 1988’den beri İstanbul’da taksi sayısı 18 bin. Nüfus beşe, altıya katlanmış.
 
Bu konuda sorumluluk UKOME’de. Allah aşkına taksi sayısını 20 bin artırsanız sorun azalır. Adamlar sivil polisi bile kısa mesafe almıyor.
Evvelsi gün kısa mesafe alınmayan taksici aracı bağlanınca polise bile mukavemet etti. Neredeyse saldıracak. Hem suçlu hem güçlü. Olacak iş değil.
 
Kangrene dönen bu işi neden çözmezler? Çok mu zor? Oto center’lardaki plaka sahipleri çok mu güçlü? Millete bu eziyet neden çektiriliyor? Soru soruyoruz ama cevap alamıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.