14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı

/ Kaynak: AA
14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Safranbolu'da "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenen "14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali", çeşitli açılışlar ile başladı.

Festival kapsamında ilk olarak Safranbolu Mezarlığı hizmet binası ve şehitlik açılışı yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve diğer misafirlerin katılımı ile gerçekleştirilen açılışta hizmet binası gezildi. Şahin, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin çok anlamlı olduğunu ve şehitler için görkemli bir anıt yapan belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi. Türkiye'nin 30 yılı aşkın süre terörle mücadele ettiğini ve bu uğurda şehit verdiğini, maddi kayıplara uğradığını anlatan Şahin, "Bunlar olmasaydı, Türkiye şimdi çok farklı yerlerde olurdu ama zararın neresinden dönsen kardır. Türkiye bu sorunu bir şekilde çözmelidir. Ay yıldızlı bayrak altında 76 milyon insan olarak huzur ve barış içerisinde aynı devletin vatandaşı olmanın gururu ile aynı vatan topraklarında, aynı milletin bireyleri olarak, Türk milletinin bireyleri olarak yaşamaktan daha büyük onur ve şeref var mı" dedi. Bu şeref ve onurun Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağlarıyla bağlı herkeste olmasını arzu ettiklerini belirten Şahin, şunları kaydetti: "Bu konuda yaşanan bazı sorunları devlet olarak, hükümet olarak çözmek için barış içerisinde, ikna yolunu kullanmak suretiyle gayret ve çaba içerisindeyiz. Adına 'çözüm süreci' değimiz süreç de aslında bundan ibarettir. Türkiye Cumhuriyeti devletine, hükümetlerine ve milletine silah zoru ile hiçbir şeyi kabul ettiremezsiniz. Artık böyle bir niyetle bu yola çıkanlar bunun farkına varmalılar. Farklılıklar olacaktır. Etnik kökenlerimiz, ana dillerimiz farklı olabilir ama bu topraklarda yaşayan, bu devletin, bu vatanın vatandaşı olan herkes birinci sınıf eşit vatandaştır." "Geçmiş yıllarda bir takım eksiklikler olmuşsa, yanlışlıklar yapılmışsa son yıllarda bu yanlışlıkların, eksikliklerin tamamına yakını da halledilmiştir, çözülmüştür" diyen Şahin, "Artık terör örgütünün bu ülkede istismar edebileceği hiçbir alan kalmamıştır. 76 milyon olarak artık önümüze bakmalıyız" ifadelerini kullandı. Şahin ve beraberindekiler daha sonra Safranbolu Belediyesi Araştırmalar Merkezi'nin açılışını yaparak , Safranbolu ile ilgili basılan kitaplar hakkında bilgi aldı. Festival kapsamında kortej yürüyüşü ve açılış töreni düzenlenecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...