Kültür Yolları'nda 8. durak: Festival İstanbul’a taşınıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kültür Yolları'nda 8. durak: Festival İstanbul’a taşınıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’nin dört bir yanını saran Kültür Yolu Festivalleri’nin yeni durağı İstanbul oluyor…

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen festival zincirinin sekizinci lokasyonu olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, yarın başlıyor. 15 Ekim’e kadar devam edecek festivalin açılışı İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin temsiliyle gerçekleşecek. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali çerçevesinde dünya müziğinin önde gelen isimleri AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahneye çıkacak. 240 yıllık tarihi ile dünyanın en köklü sanat topluluklarından biri olan Mariinsky Orkestrası, Şef Valery Gergiev idaresinde 11 Ekim akşamı AKM’de sahne alacak.

YENİ SERGİLER DE VAR

İstanbul yeni sergilere de ev sahipliği yapacak. “Anadolu Arifleri ve Âlimleri Yazma Eser Sergisi”, “Birvaktile Sergisi” Rami Kütüphanesi’nde yer alacak. Kütüphanede ayırca “Geleneği Korumak Ebru, Minyatür, Hüsn’i Hat Unsurlarını Koruma Eylem Planı Çalıştayı” ve geleneksel el sanatlarına yönelik birçok atölye çalışması yapılacak. İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde “Artı 700”, “Hat ve Kaligrafik Eğilimler”, “Osman Hamdi Bey” ve “Güzel Sanatlar Akademisi Hat Koleksiyonu” sergileri, Akbank Sanat’ta “Akbank 41. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi”, AKM Galeri’de “Yüz’de Yüz Birlikte Var Olmak” isimli sergi festival boyunca ziyaret edilebilecek. Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden “Star Wars” hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında İstanbul Sinema Müzesi’ne misafir olacak. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...