Hülya Koçyiğit ilk yönetmenini anlattı: Sinemayı Erksan’la öğrendim

- Güncelleme:
Hülya Koçyiğit ilk yönetmenini anlattı: Sinemayı Erksan’la öğrendim

KÜLTüR - SANAT Haberleri

“Susuz Yaz”, “Sevmek Zamanı” ve “Yılanların Öcü” gibi meşhur Yeşilçam eserlerinin yönetmeni Metin Erksan, ölümünün 10. yılında anıldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması çerçevesinde Suat Köçer’in idaresinde gerçekleştirilen “Vefatının 10. Yılında Metin Erksan” panelinde ilk kamera tecrübesini Erksan’ın filminde yaşayan oyuncu Hülya Koçyiğit ile yönetmenin asistanlığını yapan Prof. Dr. Şükrü Sim konuştu. Koçyiğit, Erksan’ın edebiyat, felsefe gibi pek çok sahada donanıma sahip bir yönetmen olduğuna dikkat çekerek, sinemaya ilk adımını atmasında da Erksan’ın tesirli olduğunu anlattı. Annesinin ısrarı üzerine “Susuz Yaz” filmine dâhil edildiğinden bahseden Koçyiğit, “Susuz Yaz, hem Metin Erksan’ı hem sinemayı hem kırsal alanda yaşayan insanların nelerle karşılaştıklarını ve neler yaşadıklarını öğrenmem için bir nevi öğretmen oldu” dedi. Hülya Koçyiğit, Erksan’dan yola çıkarak geleceğin yönetmenlerine de çok sayıda film seyretmeleri ve tarih, sanat tarihi okumaları yapmaları tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. Şükrü Sim ise Erksan’ın kendine has bir yapısı olduğundan bahsederek, yönetmenin filmlerindeki kadınların baş eğmeyen bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...