İstanbul'un tarihi daha eskiye uzanabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'un tarihi daha eskiye uzanabilir

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Beşiktaş Metro İstasyonu sahasında Neolitik döneme ait ahşaplar ortaya çıkarıldı. Uzmanlar 8 bin 500 yıllık İstanbul'un tarihinin yine değişebileceğini söylüyor

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Yenikapı kazılarında tarihinin 8 bin 500 yıl önceye uzandığı anlaşılan İstanbul’da önemli bir arkeolojik keşfe imza atıldı. Bu defa Beşiktaş Metro İstasyonu sahasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü Başkanlığında sürdürülen arkeolojik kazı çalışmaları esnasında Neolitik döneme ait işlenmiş ahşap kalıntıları ortaya çıkarıldı. Akademik değerlendirmeleri devam eden eserlerin 8 bin yıllık olduğu ve bir yapıda malzeme olarak kullanıldığı düşünülüyor.

KEŞİFLERİN ÖNCÜSÜ MÜ?

İlk Tunç Çağı kurganlarının altında tespit edilen ahşaplar ise yeni keşiflerin öncüsü olabilir. Kazı hakkında çalışma yapan bilim adamları şehrin tarihini aydınlatan buluntuların Yenikapı’da olduğu gibi Beşiktaş’ta da şehrin Boğaz’la ilişkisini ortaya koyduğunu söylüyor. Yarımburgaz mağaralarının tarihinin yüz binlerce sene önceye gittiğini hatırlatan bilim adamları “Muhtemelen bu ahşap yapıların bulunduğu alan genişleyecek. Altından ise şehrin tarihini daha erken döneme çekecek eserler çıkabilir” değerlendirmesinde bulunuyor.

Daha önce Yenikapı’da yapılan arkeolojik kazılardan çıkan gemi kalıntıları ve ayak izlerinden 2 bin 500 yıl olarak bilinen İstanbul’un tarihinin 8 bin 500 yıl önceye uzandığı ortaya çıkmıştır.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...