100 bin öğrenciye destek verecek

Düzenleyen:
100 bin öğrenciye  destek verecek

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Turkcell’in, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin yetkinliklerini artırmak ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla 2015’ten beri Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde sürdürdüğü Engelsiz Eğitim Programı’nda yeni bir dönem başlıyor.

İki yılda 45 ilde 84 okulda 30 bin’e yakın engelli öğrencinin hayatına dokunan Turkcell, imzalanan yeni protokolle, Engelsiz Eğitim’i bütün Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Protokol kapsamında, meslek edinme atölyeleri ve teknoloji sınıfları oluşturularak eğitim ve istihdam imkânı oluştururken Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde hayat geçirilen Zekâ Gücü projesi ile de özel kabiliyetli öğrenciler desteklenmeye devam edilecek. Hedef 2020’ye kadar 50 bin engelli, 50 bin özel yetenekli öğrenci... Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça “Çocuklarımızın kabiliyetlerini ortaya çıkaracağız. Savrulup gitme tehlikesi içinde olan evlatlarımız var. Onları bu dijital zorbalıktan kurtarmaya yönelik gayretler içindeyiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...