İyi kötü mücadelesi bitmeyecek

Düzenleyen:
İyi kötü mücadelesi bitmeyecek

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Yeni romanında insanlık tarihinden beri yaşanan iyi kötü kavgasını ele alan Halil Delice,“Nefes aldığımız müddetçe yeryüzündeki mücadele devam edecek. Bunun için agâh olmak gerekiyor” diyor.

Murat Öztekin - Yazdığı güreş romanlarıyla adından söz ettiren yazar Halil Delice, yeni romanında bu defa bir başka “er meydanına” odaklanıyor. Delice, Babıali Kültür Yayınlarından çıkan “Şu Yeryüzü Ermeydanı: Türkiye Son Kale” isimli eserinde, insanoğlunun yeryüzündeki 300 bin yılı aşkın serencamına bizi ortak ediyor.
Sorularımızı cevaplayan Delice, bu defa dünyayı er meydanına benzeterek uzun bir zaman dilimini içine alan bir hikâye anlattığını söylüyor. Kitabının çıkış noktasına temas eden yazar Delice “Benim asıl niyetim Kırkpınar güreşlerinin romanını yazmaktı. Kırkpınar’ı yazarken gördüm ki yeryüzünün özü bir er meydanı. Hazreti Âdem arza indirildiği günden beri dünya bir mücadele sahasına dönüştü. O günden bugüne iyilerle kötülerin kavgası devam ediyor ve kıyamete kadar devam edecek. Bir kısım insanlar yeryüzünü hayır meydanı yapmaya, diğerleri ise şer meydanı yapmaya çabalıyor. Kitap, bu hakikatler etrafında dolaşıyor” diye konuşuyor. Delice, kitabı kaleme almasındaki maksadı ise “Nefes aldığımız müddetçe yeryüzündeki mücadele devam edecek. Bunun için agâh olmak gerekiyor” sözüyle hülasa ediyor.

EDEBİYAT GELENEKTEN AYRI TUTULAMAZ
Edebiyatın duygulardan beslendiğini dile getiren Delice “Tabii ki kitaplar da geleneklerimizden kopuk olamaz. Roman da insana değerlerini öğretebilir” ifadelerini kullanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...