Görüntüleme cihazlarında doğan sergi

Görüntüleme cihazlarında doğan sergi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bilim ve sanat buluştu, ortaya enteresan bir sergi çıktı... Bitkilerin bambaşka bir bakış açısıyla ele alındığı “Algoritmalar ve Bitkiler Sergisi”, “cekimgucu.siemens-healthineers.com” adresinde online ziyarete açıldı.

MURAT ÖZTEKİN

Çevrim içi sergi, sanat tarihçisi Seda Yörüker küratörlüğü ve Prof. Dr. Ercan Karaarslan’ın danışmanlığında radyoloji uzmanları tarafından tomografi, MR, mamografi makinelerinde çekimi yapılan bitkilerden meydana gelen eserleri karşımıza çıkarıyor. Sergide; zeytin, kivi, bezelye, mimoza, ceviz, selvi, ananas, lahana, avokado, nar gibi tümü Türkiye coğrafyasında yetişen bitkilerin çekimlerini izleyicilerle buluşturuluyor. Siemens Healthineers Türkiye tarafından Türkiye’deki radyoloji uzmanlarına açık davet yoluyla oluşturulan sergi, bu yönüyle dünyada bir ilk.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...