6'lı masanın 'veraset' çıkışına Hamza Dağ'dan tepki: 'Sivil darbe' hazırlığının itirafı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6'lı masanın 'veraset' çıkışına Hamza Dağ'dan tepki: 'Sivil darbe' hazırlığının itirafı

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’un, "Genel Başkanlar Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak." açıklamasına tepki gösterdi. Dağ, "Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir 'Sivil darbe hazırlığının' itirafıdır." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bu sabah katıldığı bir canlı yayında, "Genel Başkanlar Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak." dedi. Davutoğlu'nun tartışmalı çıkışına ilk tepki AK Parti'li Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, açıklamaları 'Sivil darbe' diye nitelendirerek, "Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir "Sivil darbe hazırlığının” itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir." ifadelerini kullandı.

"TAM BİR KAOS DÜZENİ"

Davutoğlu'na tepki gösteren AK Partili Dağ, "%50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1'in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor." dedi. AK Partili Çelebi ise, "Şaka gibi,tam bir kaos düzeni…" ifadelerini kullandı.

Dağ, "Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir "Sivil darbe hazırlığının” itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir.” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

6'lı masa ortaklarından Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçlerinin içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminat." dedi. 

"6 tane birbirine benzemez insan diyorlar. Bu ülkeyi birbirlerinin hassasiyetlerini görerek yönetecekler." diyen Davutoğlu, "Biz bir karar alırken CHP'nin hassasiyetlerini gözeteceğiz, Kılıçdaroğlu karar alırken muhafazakar kesimin hassasiyetlerini gözetecek. Bir süre sonra bir kültür oluşacak. Toplantıda açık yüreklilikle konuşuyoruz, sonunda çözüyoruz meseleyi." diye konuştu.

TEK ADAY ÇIKARACAĞIZ

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Ortak cumhurbaşkanı adayı için mutabakat kesinlikle var. Tek aday çıkaracağız. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun şunu bilecek, 6 genel başkan da aynı imza yetkisine sahip olacak, karar süreçlerinde eşit olacak. Biri diğerinden bir adım önde olmayacak. Cumhurbaşkanı bir anlamda eşitler arasında bir ilk olacak. Mutlak yetki sahibi olmayacak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...