Bakan Çavuşoğlu: 'Kınama' sözünü reddediyoruz

Bakan Çavuşoğlu: 'Kınama' sözünü reddediyoruz

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo ile ortak basın toplantısında, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasına yönelik yaptığı kınama ifadelerini içeren açıklamasına cevap verdi.

Bakan Çavuşoğlu “Kınama sözcüğünü reddediyorum. İspanya’da cami olup da kiliseye çevrilmiş eserler var. Ayasofya, 481 yıl cami olarak hizmet etmiş ve daha sonra da müze olarak korunmuş. UNESCO’nun miras listesinde de yer alan bu eseri koruduk. Bundan sonra cami de olacak ve herkese açık şekilde ücretsiz olacak” dedi. Bölgesel konularda Malta ile görüş ayrılığının olmadığının altını çizen Çavuşoğlu “Malta ile bölgede ve Libya’da barışı huzuru istiyoruz. Bu Akdeniz’in kuzeyindeki ülkeler için de çok önemli, oradaki her olumsuz gelişmenin Malta’ya yansıması da kötü oluyor. Malta’nın endişelerini anlıyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...