Kabinenin gündemi yoğun... Masada 5 konu var

Kabinenin gündemi yoğun... Masada 5 konu var

POLİTİKA Haberleri

Azerbaycan, Doğu Akdeniz, Libya, aşı ve okullardaki son durum, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda değerlendirilecek.

Ebru Karatosun ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda, Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal edilen toprağı Dağlık Karabağ'ı geri alması için yaptığı operasyon ele alınacak.

AŞIDA MUTLU SON YAKIN
Toplantıda salgında alınan ek tedbirlerin topluma yansıması da gündeme gelecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın zatürre, hastanelerin doluluk durumu, erişkin yoğun bakım ve ventilatör doluluk oranlarıyla ilgili sunum yapması bekleniyor. Yerli aşının insanda denenmesi aşamasıyla ilgili detaylar da anlatılacak. Bilim Kurulu'nca eğitime başlanılması önerilen 2, 8 ve 12. sınıfların durumları da toplantıda ele alınacak. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, anaokulu ve 1. sınıfların okula başlamasıyla birlikte aldıkları tedbirleri dile getirecek.
Toplantıda ayrıca Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac’ın bu ay içinde görevi bırakacağını açıklamasına binaen muhtemel gelişmeler ele alınacak. Dün İstanbul'da Serrac’la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Türkiye ile Libya Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Mutabakat Muhtırası’nın BM tarafından tescillenmesi sonrası gelişmeler de masaya yatırılacak. Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la askerî boyuttaki istikşafi ve diplomatik görüşmeler de kabinenin bir diğer gündem maddesi. Yine terörle mücadeledeki son durum hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yıldırım Operasyonları" hakkında sunum yaparak bilgi verecek. Soylu, virüsle mücadelede alınan tedbirleri de anlatacak. Ayrıca Kobani eylemleri soruşturmasının da kabinenin gündeminde olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...