Meclis’ten İsrail’le ilk temas

Meclis’ten İsrail’le ilk temas

POLİTİKA Haberleri

Meclis Başkanı Yariv Levin'e bir mektup gönderen Şentop, cezaevinde tutulan Filistinlilere de koro- navirüs aşısı yapılması konusunda talepte bulundu.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Türkiye, dış politikada problemli ilişkilerinin olduğu ülkelerle arka kapı diplomasisi ile yeni bir döneme girerken, TBMM yönetimi de bu sürece parlamentolar arası ilişkileri geliştirerek katkı sunmaya başladı. Mısır, İsrail ve ABD gibi ülkelerle parlamentolar arasında yeni bir dönem başlatmak isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ilk adımı İsrail konusunda attı. Şentop, İsrail Meclis Başkanı Yariv Levin'e bir mektup gönderdi. Filistin yönetimi geçtiğimiz günlerde birkaç defa Türkiye’den koronavirüs aşısı konusunda yardım istemişti. Filistin yönetimi bu kapsamda Şentop’la da temasa geçti. Bunun üzerine Şentop, İsrail Meclis Başkanına bir mektup yazarak cezaevinde tutulan Filistinlilere de aşı yapılması konusunda talepte bulundu. Şentop, mektubunda cezaevindeki Filistinlilerin aşılanmasının insani bir görev olduğuna dikkat çekerek, İsrail Meclis Başkanı’ndan bu konuda aracı olmasını istedi.  
Öte yandan, Mısır-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olarak iki ülke yönetimlerinin attığı adımlara paralel olarak parlamentolar üzerinden de bir girişim planlanıyor. Mısır’la ilk etapta mektup diplomasisi başlatılması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...