Altılı Masa yarın toplanıyor: Kılıçdaroğlu İyi Parti’ye rağmen aday

- Güncelleme:
Altılı Masa yarın toplanıyor: Kılıçdaroğlu İyi Parti’ye rağmen aday

Politika Haberleri

Altılı Masa’da cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki belirsizliğin yarın yapılacak 12’nci toplantı ile giderilmesi bekleniyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu “2 Mart’ta Millet İttifakı 13’üncü cumhurbaşkanını belirleyecek. Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız” dedi. Zorlu, İyi Parti TBMM Grubu’nun oy birliği ile yarınki toplantı için Akşener’i yetkilendirdiğini bildirdi.

Toplantıda milletvekillerinin büyük bölümünün Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda seçimlerin kaybedilme ihtimalini gündeme getirdiği kaydedildi. Akşener’in bugün toplanacak olan, partisinin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulundan da tam yetki alması ve Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını masaya yatırması bekleniyor.

HERKES ONAYLARSA AKŞENER İTİRAZ ETMEYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İyi Parti’ye rağmen toplantıya ‘aday’ olarak katılacağı, diğer ortakların onay vermesi durumunda Akşener’in de Kılıçdaroğlu ismine itiraz etmeyeceği belirtiliyor. Ancak Akşener’in Kılıçdaroğlu ile ilgili çekincelerini masada anlatacağı ve İyi Parti tabanını ikna etmekte zorlanacağını söyleyeceği ifade ediliyor. Altılı Masa’nın yarınki toplantısında cumhurbaşkanı adayı ile birlikte kadrosunun da belirleneceği kaydediliyor. Hem cumhurbaşkanı adayının hem de diğer kadronun 10 Mart’tan sonra yapılacak bir tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor. Bu arada İyi Parti, seçimlerde, deprem bölgesindeki seçmenlerin iradesinin sandığa sağlıklı şekilde yansıtılması için AK Parti ve CHP gruplarını ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...