Altılı masada aday hazırlığı! Prensip kararı Karamollaoğlu açıkladı, tarih belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altılı masada aday hazırlığı! Prensip kararı Karamollaoğlu açıkladı, tarih belli oldu

POLİTİKA Haberleri

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderlerinin oluşturduğu altılı masa 28 Kasım'da bir araya gelecek. Henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamayan masanın bu buluşmada da aday konusunu ele alması beklenmiyor. Liderler, 'adayımızı yeni yılda açıklayacağız' mesajı veriyor.

2023 seçimleri için geri sayım başladı, siyasi kulislerde hareketlilik sürüyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken, Millet İttifakı ise adayını henüz belirlemiş değil. Altılı masa, 28 Kasım'da Demokrat Parti ev sahipliğinde yeniden bir araya gelecek ancak burada da adayın belirlenmesi beklenmiyor. Gözler yeni yılda.

10'UNCU BULUŞMADA GÜNDEME ALINACAK

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için bir yıldır düzenli olarak toplanan altılı masa, birçok konuda anlaşma sağlarken sıra Cumhurbaşkanı adayına geldi. Altı liderin bir araya geleceği sıradaki toplantının 28 Kasım'da gerçekleşmesi beklenirken, bu buluşmada da Cumhurbaşkanı adayının konuşulması beklenmiyor. Adayın Gelecek Partisi’nde yapılacak 10'uncu buluşmada gündeme alınması ve iki ay sürecek müzakerelerden sonra Şubat ayında açıklanması bekleniyor.

KARAMOLLAOĞLU SEÇİM TARİHİNİ İŞARET ETTİ

Öte yandan, Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlenen "Seçime Hazırlık; Avrupa Hamle" toplantısında gazetecilere açıklamada bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının seçim tarihi belli olduktan sonra açıklanacağını söyledi.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının sorulması üzerine Karamollaoğlu, "Son toplantımızda bu kısaca gündeme geldi ama bizim prensip olarak aldığımız karar, seçim tarihi belli olduktan sonra cumhurbaşkanı adayını görüşüp açıklamak" dedi.

Karamollaoğlu, bu yılın sonundan önce bir açıklama olmayacağını belirterek, "Yılbaşından sonra hadiselerin gelişmesine ve atmosfere bakarak bir açıklama yapabiliriz. Çünkü bu bizde de dünyada da bir alışkanlıktır, seçim tarihi belirlenmeden adaylar açıklanmaz" diye konuştu.

ADAYA YOĞUNLAŞACAK

Partilerin kulislerinde ise bu duruma yönelik eleştiriler dikkat çekiyor. Genel merkezlerde artık adayı konuşma vaktinin geldiği, halkın adayı bilmesi gerektiği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalara başlanılması gerektiği ifade ediliyor. Bu nedenle 6’lı masanın aralık ve ocak ayında adaya yoğunlaşacağı kulislerde konuşuluyor. (Yenişafak - AA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...