Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Arınç'tan gece vakti çok sert: 'Asıl hırsız sensin, utanmaz adam'
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Arınç'tan gece vakti çok sert: 'Asıl hırsız sensin, utanmaz adam'

Son Güncelleme: 22 Mart, 2014 - 09:57
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Arınç'tan gece vakti çok sert: 'Asıl hırsız sensin, utanmaz adam'
Fotoğraf Başlığı Arinç'tan gece vakti çok sert: 'Asil hirsiz sensin, utanmaz adam'

Manisa'da gece mitinginde bir sandalyenin üzerine çıkarak Kılıçdaroğlu'na yüklenen Arınç sert konuştu, "Asıl hırsız sensin, utanmaz adam..."

Kaydet
a- | +A

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da 'Gülen Cemaati'ne seslendi. Gece mitinginde bir sandelyenin üzerine çıkarak partililere seslenen Arınç, "Siz ne isterseniz yaptık. Bu taraftan yanlış yapan varsa biz hesabını görelim, o taraftan yanlış yapanlarla siz aranıza mesafe koyun. Her gün televizyonlarınızdan, gazetelerinizde bize muhalif olanları çıkararak bize ateş ettiriyorsunuz. Ayıptır, günahtır" dedi.

Manisa'da gün boyunca partililerle buluşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, akşam, kent merkezi Karaköy Mahallesi'nde partilileriyle bir araya geldi. Havai fişek gösterisi ve sloganlarla karşılanan Arınç, alana girerken bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi yaşadı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, ilçe belediye başkan adayları ve partililerin katıldığı gece mitinginde, Manisalılardan oy istedi.

'Dik dur eğilme' sloganları eşliğinde oturduğu sandalyenin üstüne çıkarak halka seslenen Başbakan Yardımcısı Arınç, geçen hafta Manisa'da yapılan Ak Parti mitingini hatırlattı, montaj iddialarına gönderme yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şunları söyledi: "Montaja gerek yok. Gören gözler vardı. Birbirine yapışmış binlerce Manisalıyı gördük. Ak Parti'yi incitmeye çalışan, 11 seneden beri başbakanlık yapan, ülkenin yükselmesi için gayret eden hakaretleri görünce, haksızlıkları görünce, bu haksızlıklara isyan ediyorsunuz. Bu cesaretten, fedakarlıktan başbakanımıza gösterdiğiniz sevgiden dolayı hepinizi alnınızdan öpüyorum."

Milletin Ak Partiye destek verdiğini öne süren Arınç, yapılan hizmetleri Türk Milletinin beğendiğini söyledi. Arınç, "Yarın milletvekilliği seçimine gitsek, yüzde 60 alırız Allahın izniyle" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ O ESKİ ANAYASA MAHKEMESİ DEĞİL
Yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Arınç, büyükşehir yasasına CHP ile MHP'nin karşı çıktığını belirterek,
"Manisa büyükşehir olduysa bunu Ak Parti yaptı. Anayasa Mahkemesine götürdüler. Şüphesiz Anayasa Mahkemesi bunların bıraktığı anayasa mahkemesi değil. 367'leri kabul eden, birilerinin değirmenlerine su taşıyan Anayasa Mahkemesi değil. Orada haysiyetli Anayasa Mahkemesi üyeleri var" diye konuştu.

BAŞBAKAN HELALİ HARAMI BİLİYOR
17 Aralık operasyonuna değinen, operasyonun Ak Parti Hükümeti'ni ve Başbakanı hedef aldığını söyleyen Arınç,
"Ak Parti'yi çökertmek başbakana diz çökertmek için bugüne kadar yapılmayan kötülükleri yapmaya başladılar. Ben bu partinin kurucusuyum. Tayyip bey ile arkadaşlığımız 30 yıl öncesine dayanır, her yere birlikte gittik. Sonunda bütün Türkiye'yi kucaklamak için Ak Parti'yi kurduk. Ben bu insanı tanıyorum. Ahlakını, terbiyesini, ailesine verdiği değeri biliyorum. Evlatlarını çok güzel yetiştirdi. Helal haramı ne kadar iyi bildiğini biliyorum. Ben yanındayım onun, birlikteyim. Bende helali haramı bilen bir insanım. Alnımız açık hamdolsun" dedi.

ASIL HIRSIZ SENSİN UTANMAZ ADAM
Siyasetçiler için yolsuzluk iddialarının her zaman olduğunu kaydeden Arınç, "Menderese bile dil uzattılar" diyerek şöyle konuştu:
"Diktatör oldu dediler, bu yalanlara kananlar oldu. Ama bugün o bir şehit olarak hatırlanıyor. O milletin sevgilisi, ona Yassıada sürgününü yapanları herkes lanetle hatırlıyor. Şimdi 30-40 sene sonra geriye dönüp baktığınızda bir kısmının yolsuzluklara bulaştığını bir kısmının da haksız suçlamalar karşısında kaldığını görebiliriz. Ben 20 yıldır parlamentodayım. Mehmet Ağar da, Tansu Çiller de Yüce Divan'da yargılandı. Ama önce soruşturma açıldı, sonra yargılama yapıldı. Yoksa birisi bir şey iddia etti diye adama hemen hırsız demediler. İnsan, hem hakim, hem savcı olur mu? Asıl hırsız sensin, utanmaz adam. İki montaj ses kaydı yayınlanınca insanı mahkum etmek gerekir mi? Doğru mudur, yanlış mıdır? Hiçbir araştırma yapmayan ağzını doldura doldura Kılıçdaroğlu, meydanlarda bu ülkenin Başbakanına hakaret ediyor. Bazı çevrelerle işbirliği yapıp, o çevrelerin televizyonlarında gazetelerinde Ak Parti'ye hücum etmeye kalkıyor."

BAHÇELİ'Yİ DAHA ÇOK SEVERİM, KILIÇDAROĞLU'NU ÇOK SEVMEM
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Arınç, iki partiye oy hedefi koymalarını önerdi. Arınç, "Biz tabela partisi değiliz. 2011 seçimlerinde yüzde 50 oy aldık. Bizim başımızdaki genel başkanımızın Fatih Sultan Mehmet gibi 'bu seçimde birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım' dedi. İddia sahibi insan bunu söyler. Siyaset iddia eşidir. Yüzde 10 aşsak meclise kapağı atsak diyenlerden değiliz. Bu iddiaya karşı Kılıçdaroğlu'ndan 'ben de birinci olmazsam bırakırım' dediğini duydunuz mu? Ben onlara acıdığım için kıyak yaptım. Ey Kılıçdaroğlu, de ki ben bu seçimlerde yüzde 30'dan aşağı oy alırsam genel başkanlığı bırakırım. Bahçeli'yi daha çok severim, Kılıçdaroğlu'nu çok sevmem. Bahçeli edepli adamdır. Bahçeli'yi sevdiğim için ona daha düşük bir hedef gösterdim. Seni çok sevdiğim için daha küçük bir hedef koydum. Yüzde 20 alamazsam 20 yıllık başkanlığı bırakırım diyebilir misin" dedi.

BUNLARIN ELİNE DÜŞERSEK, ÜLKE 3 GÜNDE ÇÖKER
Başbakan Yardımcısı Arınç, muhalefetin hükümeti yönetemeyeceğini iddia ederek şunları söyledi:
"Diyelim ki bu hükümeti yıprattınız, bu hükümet gitti. Kim hükümeti kuracak? Bu milleti saf zannediyorlar. Bilmez zannediyorlar. Sen mi iktidar olacaksın? Valla bunların eline düşersek 3 günde ülke çöker. Ne ekonomi kalır, ne sokakta huzur kalır, ne maaş ödemesi kalır. Bunlar 9 lira çıkaramazlar. Hazırı yerler 3 günde bitirirler. Allah bunların eline bırakmasın."

HAKARETLERİNİ FAİZİYLE İADE EDİYORUM
Gülen Cemaati'ne ve Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Arınç,
"Bu gün yapılan hedef iftiradır, yıpratmadır. Kılıçdaroğlu, 1 saat konuşuyor 55 dakikası hakaret. Ağzına geleni söylüyor, çirkin oluyorsun. Mahkeme karar vermedikten sonra senin bu sözlerin sadece kendine döner. Heybesinde küfürden başka bir şey olmayan bir adama, küpün içinde ne varsa dışına o sızar. Söyledikleri o hakaretleri Karaköy Meydanı'ndan kendisine faiziyle beraber iade ediyorum. Belden aşağı vurmakla insanları çöktürebileceklerini zannediyorlar. Duvara çamur at, tutmasa da izi kalır zannediyorlar. Meclis soruşturması olmadan bir bakan, başbakan hakkında dava açılamaz" dedi.

CEMAATE SESLENDİ; "SİZ NE DERSENİZ YAPTIK"
Bu seçimin hükümet seçimi haline getirildiğini dile getiren Arınç şöyle konuştu:

"Başkaları da kapı kapı dolaşıyor, broşür dağıtıyor. Bizim bir yerlere getirdiğimiz insanlar, 'bu partiye oy vermeyin de bana yıllardır küfredenlere oy verin', siyaset bu noktaya geldi. Buna tahammül etmek çok zor. Ama biz yıllardır sizinle birlikte sizin menfaatinize sizin hizmetlerinizi sevdiğimiz için her zaman sizin hizmetinizde olduk. Siz ne derseniz yaptık. Başkaları size hakaret ederek, küçük görürken en çok biz sizi koruduk. Onlar temiz, namuslu insanlardı. Ülkelerini seven birliğini isteyen insanlardır diyerek sizi kollarımızın altında koruduk. Bugün siz hükümeti devirmek isteyenlerle hükümete diz çöktürmek isteyenlerle birlikte olamazsınız. Allah size bunun hesabını sorar. Yanlış işler yapıyorlar. Bizim oyumuz eksilmez. Memleket başbakana sahip çıkmak istiyor. Yalanlara iftiralara kendi vücudunu siper etmek istiyor. Bu seçim hükümeti yıkmak isteyenlere ders olsun diye iki defa üç defa çalışmamız lazım. Birileri Ak Parti'den 70 oy almak için gece gündüz çalışıyor. Allahım sen bu ihanetlerin hesabını sorarsın. Ak Parti'ye oy vermeyecekler bu haksızlıkları gördüğü zaman bende Ak Parti'ye oy vereceğim diyor."

ALLAH ISLAH ETSİN
Başbakan Yardımcısı Arınç sözlerini şöyle sonlandırdı:
"Siz kimin değirmenine su taşıyorsunuz. Ak Parti gitsin de kim gelsin diye çabalıyorsunuz. O gelsin dediklerinizin bu ülkeye yaptıklarını, size yaptıklarını, size söylediklerini bilmiyor musunuz? Ama öyle bir noktaya geldiler ki, devlet içindeki organizasyonlarıyla savcıları hakimleriyle bazı kurumları ele geçirmişler haberimiz olmamış. Oradaki organizasyonlarıyla tek bir hedefleri var; bu hükümet gitsin. Yerine kim gelsin. Orası önemli değil. Gitsin de kim gelirse gelsin. Kumar mı oynuyoruz? Türkiye buna hiçbir zaman tahammülü var mı? Bu başbakan 24 saat Türkiye'yi düşünüyor. Bunlar hiçbir şeyi düşünmüyor. Gitsin yerine kim gelirse gelsin. Bu düşünce yanlış bir düşünce. Bu düşüncenin sahiplerini uyarıyorum. Siz lütfen bu kötülükleri yapanlarla birlikte olmadığınızı söyleyin, onları reddedin. Bu taraftan yanlış yapan varsa biz hesabını görelim, o taraftan yanlış yapanlarla siz aranıza mesafe koyun. Her gün televizyonlarınızdan, gazetelerinizde bize muhalif olanları çıkararak bize ateş ettiriyorsunuz. Ayıptır, günahtır. Görülüyor ki bu seçimler hükümetin de seçimidir. Bu hükümet gitsin de ne olursa olsun, istikrar falan düşünmüyoruz, eski günler çok güzeldi diyenler malum ki oy vermeyecekler. Allah onları ıslah etsin."

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 22 Mart, 2014 - 09:57
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
  • 4
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 5
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni indirim yolda
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Kaydet
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
BDDK izin verdi! Ünlü market de ortak... 10 milyar sermayeyle yeni banka kuruluyor
BDDK izin verdi! 10 milyar sermayeyle yeni bir banka kuruluyor
Kaydet
Meclis'in çalışma süresi uzatıldı! Karar Resmi Gazete'de
Meclis'in çalışma süresi uzatıldı! Karar Resmi Gazete'de
Kaydet
Dünya Kupası'na Messi damgası! Hat-trick yaptı, rekorları altüst etti
Dünya Kupası'na Messi damgası! Hat-trick yaptı, rekorları altüst etti
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası