Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gündem anayasa

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gündem anayasa

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Kabine, anayasa değişikliği, maden kazası, tahıl koridoru, yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlar ile ekonomiyi görüşecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantının öncelikli gündem maddesi başörtüsüne anayasal güvence öngören anayasa değişikliği olacak. Geçtiğimiz hafta başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifini görüşmek için CHP, MHP, İyi Parti ve HDP’yi ziyaret eden AK Parti heyetinin ziyareti masaya yatırılacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’yi gaz merkezi yapma önerisi de değerlendirilerek, bu konuda atılacak adımlar gündeme gelecek.

Maden kazasıyla ilgili soruşturmada gelinen aşama da ele alınacak konular arasında yer alıyor. 

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’un yarın yapacağı Türkiye ziyareti de kabinede yer bulacak. Görüşme öncesi nasıl bir tutum sergileneceği, FETÖ ve PKK mensuplarının iadesi, İsveç’in NATO üyeliği ele alınacak başlıklar arasında.

ERDOĞAN'IN TAKVİMİ YOĞUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe ve cuma günü Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesine katılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teşkilata üyeliğinin ana gündem konusu olacağı toplantı kabinede de geniş yer bulacak. Erdoğan, Özbekistan’ın ardından G-20 Liderler Zirvesi için Endonezya’nın Bali Adasına gidecek. Erdoğan’ın burada ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...