Diplomasinin kalbi Antalya’da atacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Diplomasinin kalbi Antalya’da atacak

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Küresel meselelere çözüm önerilerinin ele alındığı Antalya Diplomasi Formu bu hafta sonu başlıyor. Foruma 4 bin kişinin katılması bekleniyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Kriz ve savaşlarda diplomasiyi öne çıkaran tutumuyla gözlerin çevrildiği Türkiye, önemli bir foruma hazırlanıyor. Hafta sonu Antalya’da gerçekleşecek Antalya Diplomasi Formunda küresel meselelere çözüm önerileri masaya yatırılacak. 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan Antalya Diplomasi Formu (ADF) bu yıl 3. kez düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi ve Dışişleri Bakanlığının inisiyatifiyle yapılacak olan forum cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek. Devlet ve hükûmet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya getirecek olan forumun bu yılki başlığı, “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” olarak belirlendi.

Yapay zekâdan ara buluculuk konularına, bölgesel meselelerden gıda krizine çok sayıda toplantının gerçekleşeceği forumda, 40 panel düzenlenmesi öngörülüyor. Gazze için de yüksek düzeyli özel bir oturum yapılacak. Foruma 21 devlet ve hükûmet başkanının yanı sıra, 59’u dışişleri bakanı olmak üzere 80’den fazla bakan katılacak. Forumun toplam katılımcı sayısının ise 4 bin civarında olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...