HDP ve Şebnem Korur Fincancı ortaya attı! Sezgin Tanrıkulu mesnetsiz kimyasal silah iddiasını sahiplendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HDP ve Şebnem Korur Fincancı ortaya attı! Sezgin Tanrıkulu mesnetsiz kimyasal silah iddiasını sahiplendi

POLİTİKA Haberleri

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, HDP ve TBB Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'PKK'ya karşı kimyasal silah kullanıldı' iddiasını sahip çıktı. Tanrıkulu, konu hakkında Meclis'e soru önergesi vereceğini söyledi.

Türk güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik içeride ve dışarı etkili mücadelesi malum odakları harekete geçirdi. Terör örgütü PKK'yı bitirme noktasına getiren başarılı operasyonlar sonrası yine aynı yalan ısıtılıp sahaya sürüldü. HDP ve Türk Tabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah yalanıyla hedef aldı. CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise iddiayı sahiplenerek ''Soru önergemi Meclis gündemine sunacağım'' ifadelerini kullandı. 

"GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİM"

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tanrıkulu, "Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur.Yarın itibariyle iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım.Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç." ifadelerini kullandı.

İDDİAYI HDP VE TBB BAŞKANI SAHAYA SÜRDÜ

TSK, yaptığı operasyonlarla teröristlere göz açtırmazken HDP ve Tabibler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk askerinin Zap bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik kimyasal silah kullandığını öne sürdü.

TSK 17 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİDİ

TSK, Zap bölgesinde yaptığı bir operasyonda 17 teröristi etkisiz hale getirmişti. PKK olay sonrası sözde bazı görüntüler üzerinden TSK'yı karalama kampanyasına başlamıştı.

TERÖRLE MÜCADELEDE SİHA'LARA KULLANILMASINA KARŞI ÇIKMIŞTI

Tanrıkulu, daha önceki açıklamasında, "Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA'lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur; savaşın da kuralları vardır." diyerek SİHA'ların terör örgütüne karşı kullanılmaması gerektiğini söylemişti.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...