HDP'den 6'lı masaya aday önerisi geldi, İYİ Parti cevap verdi: PKK çıkışı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HDP'den 6'lı masaya aday önerisi geldi, İYİ Parti cevap verdi: PKK çıkışı

POLİTİKA Haberleri

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın "Neden ortak bir cumhurbaşkanı belirlemeyelim" şeklindeki sözlerine, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan cevap geldi. Zorlu, paylan'a cevaben, "İYİ Parti olarak HDP konusunda PKK ile olan ilişkisi bağlamındaki tavrımız, değerlendirmemiz, bu konudaki eleştirimiz nettir. Adaylık konusu da sadece İYİ Parti'yi ilgilendiren bir konu değildir." ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın "(Altılı masayla) Neden ortak bir cumhurbaşkanı belirlemeyelim" sözlerine ilk tepki, İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Paylan'ın çıkışına yönelik açıklamasında, "İYİ Parti olarak HDP konusunda PKK ile olan ilişkisi bağlamındaki tavrımız, değerlendirmemiz, bu konudaki eleştirimiz nettir." dedi. Zorlu, adaylık konusunda ise sadece İYİ Parti'yi ilgilendiren bir konu olmadığını söyledi.

SİYASİ TAVRIMIZ ORTADADIR

Zorlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın altılı masaya yönelik ortak aday çağrısının anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

"İYİ Parti olarak baştan bu yana bu konudaki siyasi tavrımız, yaklaşımımız ortadadır. Elbette demokrasiyi, işbirliğini, TBMM zemininde milletimiz için ortaklaşma hedefini önemsiyoruz ama İYİ Parti olarak HDP konusunda PKK ile olan ilişkisi bağlamındaki tavrımız, değerlendirmemiz, bu konudaki eleştirimiz nettir. Adaylık konusu da sadece İYİ Parti'yi ilgilendiren bir konu değildir. Altılı masadan bahsedilmiş, bu altılı masanın diğer ortaklarına, genel başkanlarına, görüşlerine belki sunulabilecek bir konudur. Önümüzdeki günlerde hep birlikte irdelemeye devam ederiz."

(AA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Çakır23 Aralık 2022 01:02

Saraçhane tiyatrosundan sonra çadır tiyatrosu ,millet bunları yemiyor bal gibide berabersiniz .

Sonraki Haber Yükleniyor...