İsveç'teki alçak eyleme siyasilerden sert tepki: Cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç'teki alçak eyleme siyasilerden sert tepki: Cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz

POLİTİKA Haberleri

İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan PKK'lı grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketiyle, alçak bir eylem yaptı. Eyleme AK Parti'den tepki gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz" açıklamasında bulunurken, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ise yapılan alçaklığın asla kabul edilemez olduğunu söyledi. Skandal sonrası İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. TBMM Başkanı Şentop, İsveç Meclis Başkanı Norlen'in Türkiye'ye 17 Ocak'ta yapacağı ziyareti iptal etti.

İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan PKK'lı grubun Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemi nedeniyle İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri bakanlığına çağrıldı ve nota verildi. Bakanlığın açıklaması; "PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 11 Ocak günü Stokholm’de gerçekleştirilen, Sayın Cumhurbaşkanımızı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili olarak  İsveç’in Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak tepkimiz ifade edilmiştir. Büyükelçiye, bu menfur eylemi şiddetle kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, İsveç’in Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talep edilmiştir. Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentimiz vurgulanmıştır."

İsveç'te terör örgütü mensuplarınca yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan gösterilere Ankara'dan sert tepki geldi.

İSVEÇ MECLİS BAŞKANI'NIN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda"İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan eylemi lanetliyoruz. İsveç'in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez. NATO'ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir. İsveç Devleti'nden bu alçak terör eylemini gerçekleştirenlerin ve sorumlularının derhal tespit edilmesini ve hukuk önünde gerekenin yapılmasını bekliyoruz." diyerek tepki gösterdi. 

TBMM Başkanı Şentop, İsveç Meclis Başkanı Norlen'in Türkiye'ye 17 Ocak'ta yapacağı ziyareti, terör örgütü destekçilerinin Stockholm'deki provokasyonlarına tepki amacıyla iptal etti.

https://twitter.com/MustafaSentop/status/1613573498424762369

ALTUN: İSVEÇ TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI ADIM ATMALI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç’teki PKK terör örgütünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almasına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Altun’un paylaşımı şöyle:

“İsveç’teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan başa gelmiş cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz. İsveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. İsveç, 70 yıldır üyesi olduğumuz NATO’ya girmek istiyorsa Madrid’de verdiği sözleri tutmalıdır. Bu konuda Türkiye’nin herhangi bir taviz vermesini beklemek beyhude olacaktır. PKK terör örgütünün Stockholm’de İsveç hükümetine bu şekilde meydan okuması, İsveçli yetkililerin son günlerde iddia ettikleri gibi terörle mücadelede gerekli adımları atmadığının kanıtıdır.”

BAKAN BOZDAĞ: CUMHURBAŞKANIMIZA DEĞİL TÜRK MİLLETİNE SALDIRIDIR

Adalet Bakanı Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  "İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü teröristlerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik alçakça saldırısını lanetliyorum. Bu saldırı;sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza değil Türkiye ve Türk Milletine saldırıdır. Bu terör eylemine müsaade eden İsveç Hükûmetini kınıyorum." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1613545519535513600

ÖMER ÇELİK: ASLA KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'te düzenlenen skandal gösteriye tepki gösterdi. Çelik, "İsveç'in başkenti Stockholm'da terör örgütü PKK yandaşlarının düzenledikleri eylemde Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin hedef alınmasını lanetliyoruz. İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez" dedi.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1613543282839289863

KALIN: TEPKİMİZİ MAKAMLARA İLETTİK SOMUT ADIM ATMALILAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise "İsveç’in başkenti Stockholm’de Cumhurbaşkanımız aleyhine yapılan iğrenç ve menfur eylemi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Tepkimizi ve beklentimizi İsveç makamlarına ilettik. Somut adım atmaları hukukun ve yaptığımız anlaşmanın gereğidir." sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

https://twitter.com/ikalin1/status/1613548425600983042

OKTAY: YASAL İŞLEMLERİ DERHAL BAŞLATMALI

İsveç'te terör örgütü üyeleri tarafından Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan gösteriyi lanetlediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şunları kaydetti:

"İsveç'in NATO üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz. Bu yaşananlar, Türkiye'nin haklı endişelerini bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiştir. Demokratik hukuk devletlerinin hiçbirinin bu tip hukuksuz gösterilere göz yumması beklenemez. İsveç makamlarının, kabul edilemez bu eylemleri gerçekleştiren terör grupları ve destekçileri hakkında yasal işlemleri derhal başlatmalarını bekliyoruz."

https://twitter.com/fuatoktay/status/1613552465944932353

KURTULMUŞ: TÜM TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

Numan Kurtulmuş sosyal medya mesajında, “İsveç’te gerçekleştirilen çirkin gösteri yalnızca Cumhurbaşkanımıza karşı değil tüm Türkiye’ye karşı yapılmış bir saldırıdır” dedi.

Kurtulmuş, İsveç’in NATO üyelik sürecini hatırlattığı mesajında “Türkiye'nin,, NATO'ya girmek isteyen ülkelerin terör örgütlerine müsade etme-mesi konusundaki hassasiyetinin de ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/NumanKurtulmus/status/1613518964423905280

BAKAN NEBATİ: BU HADSİZLLİĞİ LANETLİYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'de sosyal medya hesabından kınama mesajı yayınladı. Nebati, "İsveç'teki saygısızlığı, Cumhurbaşkanımızın şahsına değil milletimize ve devletimize yapılmış bir saygısızlık olarak görüyor, bu hadsizliği lanetliyorum. Türkiye ile müttefik olma isteğini dillendiren bir ülkenin, başkentinde böyle bir rezilliğe müsaade etmesi kabul edilemez." dedi.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1613545597667082240

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...