İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Millet İttifakı açıklaması: İnancımızı yitirdik

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Millet İttifakı açıklaması: İnancımızı yitirdik

Politika Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP ile yapılan ittifak sürecine dair özeleştiri yaptıklarını belirterek “Kazanılmayan seçim, kaybedilen seçimdir” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu Millet İttifakı’nda sorunların çözülebileceklerine olan inançlarını kaybettiklerini söyledi.

Genel seçimlerden yenilgiyle çıkan muhalefette sular durulmuyor. Seçim yenilgisinin faturasını kesecek ‘adres arayışları’ devam ediyor. Tartışmalar sürerken bir yandan da yerel seçimler için çalışmalara başlayan Millet İttifakı’nda yol haritası belli olmaya başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçimlere kendi kadrolarıyla gireceklerini açıklamasının ardından ittifaktan peş peşe ayrılık söylemleri geldi.

“İNANCIMIZI YİTİRDİK”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Millet İttifakı’nda sorunları çözebileceklerine olan inançlarını kaybettiklerini açıkladı. Gazetecilerle gerçekleşen toplantıda CHP ile yapılan ittifak sürecini değerlendiren Dervişoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“KAZANILMAYAN SEÇİM, KAYBEDİLEN SEÇİMDİR”

2023 seçimlerinin kaybedilmesine ilişkin konuşan Dervişoğlu, parti olarak süreç boyunca hataları telafi etmek için çaba sarf ettiklerinin altını çizdi. “Tüm kırılma noktalarında devreye girdik hatta özeleştirimizi bile verdik” diyen Dervioğlu, şöyle konuştu:

“CHP kaybedilen bu seçimi başarı olarak tanımlamaya devam ediyor. Biz kaybedilen bir seçimi kazanım olarak görmüyoruz ve değerlendirmemizi de buna göre yapıyoruz.”

“HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN”

Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İttifak içinde kalarak sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdiğimizi belirtmek istiyorum.

Yaşananların en yakın tanığıyım. Diğer partilerin yetkili şahıslarıyla birlikte yaşadık süreci. Sonradan sizler de şahit olduğunuz, gizli anlaşmalar, gizli protokollerle politik manevralarla karşı karşıya kaldık.

Ruhunu yitiren kalbi ittifakın yeniden ruhunun canlandırılamayacağı kanaatine vardık. İnancımız o yönde.

Herkesin yolu açık ve aydınlık olsun. Biz seçmenin iradesine ipotek koyacak değiliz. İsteyen istediği belediye başkanına oy verecektir."

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...