İYİ Partili isim rakam vererek açıkladı: Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener'le vekil pazarlığı yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Partili isim rakam vererek açıkladı: Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener'le vekil pazarlığı yaptı

POLİTİKA Haberleri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP listelerinden girmeden önce Meral Akşener ile pazarlık yaptığı ortaya çıktı. İYİ Partili Ahat Andican, Davutoğlu'nun Akşener'den 40'a yakın vekil istediğini söyledi.

"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." açıklamasında bulunan Ahmet Davutoğlu, CHP'li isimlerin hedefi olmuştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı'nın CHP'den önce İYİ Parti'yle pazarlık yaptığı ortaya çıktı.

TV100'de programına katılan İYİ Parti'nin kurucularından ve 27. dönem İstanbul Milletvekili Ahat Andican, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Her şeyi denedim. İyi Parti'ye teklif götürdüm. 'Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez, beraber olalım' dedim." sözleri muhalefet gündemine bomba gibi düşmüştü. 

Programda, Ahmet Davutoğlu'nun sözleri masaya yatırıldı. Eski İYİ Partili Andican, Davutoğlu'nun Akşener'e teklif götürdüğünü ilk kez açıkladı. Andican, o dönem Akşener ile konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

"DAVUTOĞLU 40'IN ÜZERİNDE MİLLETVEKİLİ İSTEDİ"

Ahmet Davutoğlu'nun Akşener'e bir taleple geldiğini belirten Andican, Gelecek Partisi liderinin 40'ın üzerinde milletvekili isteğinde bulunduğu bilgisini paylaştı. Ahat Andican'ın ifadeleri şu şekilde:

"Ben o dönemde sayın genel başkanla bir ön görüşme de yapmış olduğum için biliyorum. Sayın Davutoğlu böyle bir taleple geldi. Birlikte şey yapalım falan ama istediği rakam çok yüksekti. 40’ın üzerinde milletvekili istedi. İki parti bir araya gelirse 100’ün üzerinde milletvekili çıkarılacağı iddiasıyla geldi."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: TV100

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...