Son dakika: Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ hakkında fezleke!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ hakkında fezleke!

POLİTİKA Haberleri

Son dakika haberi... Sığınmacılara yönelik politikalarıyla tepkilerin odağındaki Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a bir fezleke daha düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sosyal medya paylaşımından dolayı Özdağ hakkında "tehdit" suçundan dosya hazırladı.

Yakın tarihte siyasi yaşama giren Zafer Partisi, seçimlerdeki tüm stratejisini sığınmancı karşıtlığı üzerine inşa etti. Türkiye'nin çok sayıda sığınmacı barındırdığı ortamda çeşitli mecralardan her fırsatta yabancı karşıtlığını pomplayan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, bu tutumundan dolayı sık sık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile karşı karşıya geliyor. Son olarak sosyal medya hesabında Bakan Soylu'yu tehdit içeren bir mesajla hedef alan Özdağ hakkında yeni bir fezleke hazırlandı. 

9 MAYIS'TAKİ TEHDİT PAYLAŞIMI

AA'da yer alan habere göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan fezlekede, Özdağ'ın, Twitter hesabından 9 Mayıs 2022'de yaptığı paylaşıma yer verildi.

FEZLEKE ADALET BAKANLIĞI'NDA

Özdağ'ın paylaşımda kullandığı ifadeyle tehdit suçunun yasal unsurlarının oluştuğu belirtilen fezlekede, "27. dönem milletvekili Ümit Özdağ'ın tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır." değerlendirmesine yer verildi.

TBMM'YE GÖNDERİLDİ

Fezleke, TBMM'ye ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

BAKAN SOYLU-ÜMİT ÖZDAĞ GERİLİMİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sığınmacı karşıtı sözleri, eylemleri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı gerilimle sık sık gündeme geliyor. Bir süre önce Bakan Soylu'yu tehdit edip İçişleri Bakanlığı önüne giden Özdağ, güvenlik güçlerini karşısında bulmuş geri adım atmak zorunda kalmıştı. Özdağ ayrıca Hatay'da mayın döşeme eylemi yapmaya çalışmış yine güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu eylemini gerçekleştirememişti. 

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...