30 doktor tuttu, yılda 2 milyon dolar harcadı... 45 yaşındaki adam kalp yaşını 37'ye cilt yaşını 28'e düşürmeyi başardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
30 doktor tuttu, yılda 2 milyon dolar harcadı... 45 yaşındaki adam kalp yaşını 37'ye cilt yaşını 28'e düşürmeyi başardı

SAĞLIK Haberleri

45 yaşındaki iş insanı Bryan Johnson, biyolojik yaşını 18’e düşürmek için milyonlarca dolar para harcıyor. Doktorlardan oluşan 30 kişilik bir ekip kuran Johnson’ın amacı 18 yaşındaki bir gencin vücuduna sahip olmak. İş insanı bu uğurda yıllık 2 milyon dolar harcıyor.

Yaşlanmayı önlemek isteyen çok sayıda insan şimdiye kadar başarılı olamadı, yalnızca estetik operasyonlarla yüzlerini ve kısmen vücutlarını gençleştirmeye çalıştılar. Ancak ABD’de Project Blue adlı biyoteknoloji şirketi, CEO Bryan Johnson üzerindeki deneylerle biyolojik yaşlanmayı tersine çevirmede kısmen başarılı oldu. 'Braintree Payment Solutions' isimli e-ticaret şirketini 800 milyon dolar karşılığında EBay'e satan milyoner yazılımcı Bryan Johnson odağını gençleşmeye çevirdi.

Bryan Johnson isimli 45 yaşındaki iş insanı artık biyolojik olarak 45 yaşında değil. Test sonuçları Johnson’ın 37 yaşında bir kalbe, 28 yaşında cilde ve 18 yaşında bir gencin akciğerlerine sahip olduğunu gösteriyor. Elbette gençleşmenin de bir bedeli var. Johnson, Project Blue denemelerinde her yıl 2 milyon dolardan (38 milyon TL) fazla para harcadı.

Bryan Johnson’ın hedefi, ilerleyen dönemlerde 18 yaşındaki bir gencin  organlarına ve sağlığına sahip olabilmek.

30 doktor tuttu, yılda 2 milyon dolar harcadı... 45 yaşındaki adam kalp yaşını 37'ye cilt yaşını 28'e düşürmeyi başardı

BİYOLOJİK YAŞINI NASIL GENÇLEŞTİRDİ?

Johnson'ın kısmen de olsa biyolojik yaşını gençleştirmesinin arkasındaki başarı ne? Project Blue ekibinin lideri olan ve kendisine ‘gençleşme doktoru’ denilen 29 yaşındaki Oliver Zolman ve ekibinin Johnson'a uyguladığı sağlık programı açıklandı. 

Henüz deneysel aşamada olan ve sürekli olarak ince ayarlar yapılan sağlık programında spor, beslenme ve çeşitli yöntemler bulunuyor. Bryan Johnson, her sabah 05.00’te kalkıp yoğun bir egzersiz programı ve beslenme ile güne başlıyor. Besin takviyeleri de alan Johnson, likopen, metformin, zerdeçal, çinko ve beyin sağlığı için düşük dozlarda lityum alıyor. Vegan diyet programı ise katı ve yumuşak gıdalardan oluşuyor ve en fazla bin 977 kalori. Ayrıca kreatin ve kollajen peptitlerle bağlanmış yeşil bir meyve suyu da tüketiyor.

MAVİ IŞIĞI ENGELLEYEN GÖZLÜK TAKIYOR

Johnson’ın her gece aynı saatte uyuduğu da açıklandı. ‘Resmi’ olarak 45 yaşında olan adam her gün uyumadan önce 2 saatliğine mavi ışığı engelleyen gözlükler takıyor.

Sağlık ekibi, Johnson’ı belirli aralıklarla MRI taramasına sokuyor ve kolonoskopi ve kan testleri yapılarak sağlık durumu inceleniyor. Ayrıca günlük olarak kilo, vücut kitle indeksi, vücut yağı, kan şekeri ve kalp atış hızı da ölçülüyor.

(Insider / Bloomberg)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...