Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Epilepsi şizofreni kadar korkutuyor

Düzenleyen:
Epilepsi şizofreni kadar korkutuyor

SAĞLIK Haberleri

Epilepsi ile ilgili yanlış bilgilerin hastaları yalnızlığa sürüklediğini söyleyen Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni, “Epilepsiye olan bakış açısını gözler önüne seren araştırmanın sonuçları, toplumun yüzde 93’ünün hastalık hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını ortaya koyuyor" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yeni, sözlerine şöyle devam etti: "Rakamlara göre Türkiye’de her 2 kişiden 1’i epilepsinin tedavisi olmadığını, her 10 kişiden 1’i ise epilepsinin bulaşıcı bir hastalık olduğunu düşünüyor. Katılımcıların büyük bir bölümü, bu hastalığın  şizofreni ve kanserden sonra  çevrelerinde olmasından en çok rahatsızlık duyduğu hastalık olduğunu belirtti.”

Prof. Dr. Naz Yeni, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen toplumsal farkındalık projesi ‘’Epilepsi İçin Bak’’ ile herkesi epilepsiye olan bakış açısını değiştirmeye tekrar davet edeceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...