Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cihat Ünlü’ye ABD’den ödül

Cihat Ünlü’ye ABD’den ödül

SAĞLIK Haberleri

Türk Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Hizmet Vakfı (TAJEV) Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü’ye kadın sağlığını geliştirmek için yaptığı topluma yönelik çalışmalar için bir ödül de ABD’den geldi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kadınlarda sık görülen kısırlık sebeplerinden biri olan endometriozis hastalığı ile ilgili farkındalığı artırmak için 25 yıldır çalışan Prof. Dr. Ünlü, ABD’deki Endometriozis Vakfı tarafından “Endehero” (endometriozis kahramanı) ödülüne layık görüldü. Halk arasında çikolata kisti de denilen endometriozisin doğurganlık çağındaki kadınların yüzde 10’unu etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Ünlü “Çok yaygın olan bu sağlık problemi çok da iyi bilinmiyor. Biz endometriozis ile ilgili farkındalığın arttırılmasını hedefleyen sosyal sorumluluk projesiyle küçük şehirlerde hem hekime hem de halka yönelik olarak toplantılar, eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Cerrahları eğitiyoruz” dedi. 2007’de Türkiye ve Almanya tıbbına katkılarından dolayı Almanya Cumhurbaşkanı tarafından ‘Sertifika Hakkı’ ile onurlandırılan Ünlü, 2014’te Alman Kadın Hastalıkları Derneği onursal üyeliği aldı; 2017’de de Suriyeli mülteci kadın sağlığını iyileştirmek’ projesi ile de Türk hükûmeti tarafından ödüllendirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...