Hobilerinize daha fazla vakit ayırın

Hobilerinize daha fazla vakit ayırın

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs sürecinde yaşanan endişe duygusunun bazen virüsten daha tehlikeli hâle geldiğini söyleyen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seher Akdeniz “Aşırı kaygı, psikolojik bağışıklık sistemimiz olan psikolojik dayanıklılığı alt üst edebilir. Beyin kendi kendine senaryolar kurarak kişiyi umutsuzluk girdabının içine çeker” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Akdeniz, koronavirüs kaygısını yenmek için şu tavsiyelerde bulundu:
¥ Virüs öncesinde keyif aldığınız aktivitelere devam edin.
¥ Evde, uzaktan çalışmayı ve hobilerinizi sürdürün. Yeni bir yemek tarifi deneyin, örgü öğrenin, yarım kalan işlerinizi tamamlayın.
¥ Yeni bir şey öğrenin, daha çok egzersiz yapın.
¥ Fiziksel olarak izole olunsa da telefonla veya sanal ortamlarda aile, arkadaş, yakınlarla irtibatı sürdürün, çevrimiçi toplu görüşmeler planlayın. Felaket senaryoları anlatan kişilerden uzak durun.
¥ Haberleri günün belli bir saatinde sağlam bir kaynaktan dinlemeyi, sosyal medya haberlerini daha az kontrol etmeyi deneyin.  
¥  Her gün, o günün getirdiği güzellikleri fark edin ve şükran duygunuzu ifade edin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...