Pandemide ikinci dalga olmaz

Pandemide ikinci dalga olmaz

SAĞLIK Haberleri

Son günlerde yeni koronavirüs vakalarında görülen yükselişin, normal hayata geçişin ardından beklenen bir artış olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek “Günlük yeni vaka sayısının 1.500’lerin üzerine çıkacağını düşünmüyorum. İstanbul’da büyük çapta virüsün ateşi söndü. Anadolu’da artışlar görülüyor. Bu normalleşmenin getireceği bir alevlenmeydi. Ancak Sağlık Bakanlığı gerekli önlemleri alarak daha fazla artmasını önlüyor. Yeni bir tırmanışa izin verilmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Korku iklimine girmeye gerek olmadığını belirten Prof. Dr. Tükek “Rehavete kapılmadan, maske ve mesafe kurallarına uyarak virüsle yaşamayı öğreneceğiz. Toplumda oluşturulan aşırı panik havası, özellikle kronik hastalıkları olanların hastanelere gitmesine engelliyor. Panik yapacak bir şey yok. Birçok kalp hastası evde kriz geçirerek hayatını kaybetti. Bu daha zararlı” diye anlattı.

ÜÇ HAFTADIR YATAN HASTA SAYISI ARTMADI
“Özel hastaneler hasta almamasına rağmen bizdeki vaka sayısı son iki üç haftadır stabil kaldı. Hasta sayımızı 20-25 civarına kadar azalttık. 25 yatan, 10 da yoğun bakımda hastamız var. İstanbul da çok ciddi bir artış yok. Ancak yaşlılar hâlâ çok önemli. Yaşlılarda çok ağır seyrediyor. Onları korumak lazım.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...