Desenine bakarak maske seçmeyin

Desenine bakarak maske seçmeyin

SAĞLIK Haberleri

Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisi, yediden yetmişe günlük alışkanlıklarımızı tepeden tırnağa değiştirirken, maskeyi de vazgeçilmez hâle getirdi. Ancak piyasada Covid-19 için tasarlanmış renk renk, desenli hatta bir aksesuar gibi göz alıcı maskeler bazı durumlarda fayda yerine sağlığımıza zarar verebiliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. İkbal Esen Aydıngöz, maskelerin, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabildiğini belirterek “Üretim aşamasında kullanılan lastik, metal türevleri, yapıştırıcı ve apre, tekstil maddelerine eklenen antimikrobiyeller, yumuşatıcılar, alev almaya karşı koruyucular, leke tutmayı engelleyen maddeler de zaman içinde deride reaksiyonlara sebep oluyor” dedi.

YÜZÜ TAHRİŞ EDEBİLİR
Maske kullanımı sebebiyle ciltte oluşan reaksiyonların alerji olup olmadığını anlamanın mümkün olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Aydıngöz  “Alerjen madde ile tekrarlayan temas sonucunda maskenin değdiği alanının dışına taşan şiddetli kaşıntı, kızarıklık, hatta su dolu kabarcıklar meydana geliyor. Kızarıklık parça parça döküntü şeklinde olabileceği gibi deriden hafifçe kabarık, ödemli, net sınırlı alanlar şeklinde de karşınıza çıkabilir” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...