Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bebeklikte antibiyotik kullanmak çocuğu obez yapıyor

Bebeklikte antibiyotik kullanmak çocuğu  obez yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Seul Ulusal Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Prof. Park Sang-min ve ekibinin yürüttüğü araştırma, bebeklerde antibiyotik kullanımının, çocukluk obezitesine yol açabileceğini gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu dönemde ne kadar çok antibiyotik kullanılırsa obezite riskinin o kadar arttığını tespit eden uzmanlar, ilk antibiyotiğini ilk 6 ay içinde alan çocuklarda obezite ihtimalinin, 18 ila 24 aylıkken alanlara göre yüzde 33 daha fazla olduğunu bildirdi.
Çalışmada, bebekken en az 5 kez antibiyotik tedavisi alanların obezite riskinin, sadece bir kez antibiyotik kullananlardan yüzde 42 daha yüksek olduğu görüldü. Uzmanlar, bağırsak florasının antibiyotik kullanımı sonucu hasar gördüğüne, bunun da obeziteyi tetiklediğine işaret ederken, Profesör Park, "Bu çalışma, antibiyotik kullanımı ile çocukluk obezitesi arasındaki bağlantıyı 30 binden fazla kişiyle geniş örneklemde ortaya koydu" değerlendirmesini yaptı. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...