Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pandemiye rağmen nakiller devam etti

Pandemiye rağmen  nakiller devam etti

SAĞLIK Haberleri

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü, koronavirüsle mücadele sürecinde de hastalara şifa olmaya devam ediyor.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, pandemiye rağmen 2020 yılı içerisinde 244, 2021’de ise şu ana kadar 50 hastaya karaciğer nakli yapıldığını söyledi.  Pandemi başladığında Sağlık Bakanlığı ruhsatına bağlı nakiller, bazı nakiller durdurulduğunu karaciğer naklinin ise yavaşlatıldığını ifade eden Beytur, “Nakiller pandemi şartlarının gerektirdiği tüm tedbirler alınarak güvenle yapıldı. Transplantasyonda sayıdan çok başarı oranı önemli. Avrupa Karaciğer Transplantasyon Kayıt Sistemi’ne göre bizim başarı oranımız yüzde 90’ın üzerinde” diye konuştu.  Enstitünün Avrupa’da karaciğer transplantasyonu açısından birinci, dünyada ise ikinci sırada yer aldığını hatırlatan Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adil Başkıran, “2020’de 44 yabancı uyruklu hastamız oldu. Cezayir’den, Afganistan’dan, Azerbaycan’dan ve İngiltere’den gelen hastalarımız var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...