'Beyaz Reform' ilk meyvelerini verdi! Yurt dışına giden hekimler Türkiye'ye döndü

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
'Beyaz Reform' ilk meyvelerini verdi! Yurt dışına giden hekimler Türkiye'ye döndü

Sağlık Haberleri  / TRT Haber

Pandemide canhıraş mücadele veren doktorlar bir bir göç edince, Bakanlık harekete geçmiş doktor ve sağlık çalışanlarının çalışma şartlarından bir dizi iyileştirme yapılmıştı. Beyaz Reform bir yıllık çalışmaların ardından ilk sonuçlarını vermeye başkadı. 2022'de yurt dışına giden 450 hekimden 55'i geri döndü.

Geçtiğimiz yıl 'doktor göçü'nü durdurmak için hayata geçirilen Beyaz Reform ile sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren bir dizi düncelemeye gidilmişti. Performansa göre ek ödeme yönetmeliği yürürlükten kaldırılırken, ödül ve teşvik esaslı yeni bir modele geçilmişti.

ÖZELDEN KAMUYA GEÇİŞ ARTTI

Beyaz Reform bir yıllık sürecin ardından ilk meyvelerini vermeye başladı. Sonuçları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı X'den duyurdu. Koca paylaşımıda, hekimlerin özelden kamuya, yurt dışından da Türkiye'ye döndüğünü kaydetti.

55 HEKİM YURDA DÖNDÜ

2022'de 450 hekimin yurt dışına gittiğini hatırlatan Koca, 55'inin ülkeye geri döndüğünü aktardı.

16 Aralık itibarıyla yurt dışına giden hekim sayısının 395 olduğu bilgisini paylaşan Koca, hem gidenlerin sayısının azaldığını hem de 28 hekimin geri döndüğünü vurguladı.

İYİ HAL BELGESİ DETAYI

'Beyaz Reform'un sonuçlarını gösterdiğinin altını çizen Koca, "Öte yandan, iyi hal belgesi alan her hekimin yurt dışına gittiğini iddia edenler toplumu özellikle yanıltıyor. Geçen yıl iyi hal belgesi alanların hepsi değil, üçte biri yurt dışına gitmişti." dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
MERT22 Aralık 2023 23:34

YALAN DEĞİLSE GÜZEL

Sonraki Haber Yükleniyor...