Haftada bir balık yiyenlerde hafıza kaybı daha az görülüyor

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Haftada bir balık yiyenlerde hafıza kaybı daha az görülüyor

SAĞLIK Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Orta yaşlardaki bireylerin haftada bir balık tüketmeleri halinde ileride hafıza kaybı yaşama risklerinin azaldığı ortaya çıktı.

ABD’de 40’lı ve 50’li yaşlardaki 2.200 kişi üzerinde yapılan araştırma ile ileri yaşlarda yaşanan hafıza kaybı sorununun çözümü için balık tüketmenin önemi ortaya çıktı. Buna göre; orta yaşlardaki bireylerin haftada bir balık tüketmesi ileride yaşlarda meydana gelebilecek olası hafıza kaybı durumlarının

"BEYNİNİZİN DAHA SAĞLIKLI YAŞLANMASINA YARDIMCI OLUR"

Araştırmada, katılımcıların kanındaki omega-3 yağ asidi seviyesi ölçüldü. Omega-3 seviyesi yüksek olanlar, gerçek hayatta problem çözmede iyi olmakla bağlantılı olan karmaşık akıl yürütme testinde daha iyi sonuçlar elde etti. Bunların dörtte üçünde beynin hafızayla alakalı bölümü hipokampusun da daha büyük olduğu görüldü. Büyük hipokampusa sahip kişilerde bunama daha az görülüyor. Sebebi de bunların daha fazla sayıda beyin hücresine sahip olmaları. 

San Antonio’da Texas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi’ndeki araştırmaya liderlik eden Dr. Claudia Satizabal, “Deniz kıyısında yaşayanlar için yapılacak en kolay şey balık yemek. Bu, beyninizin daha sağlıklı yaşlanmasına ve bunamaya karşı korunmanıza yardımcı olabilir” dedi. Araştırmacılar, kanında yüksek seviyede omega-3 bulunanların muhtemelen haftada bir, bir porsiyon yağlı balık yediğini ifade ettiler.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...