Hayatı bir anda kabusa döndü: Genç adam hapşırırken beyin kanaması geçirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayatı bir anda kabusa döndü: Genç adam hapşırırken beyin kanaması geçirdi

SAĞLIK Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletinde yaşayan 26 yaşındaki bir adam hapşırırken beyin kanaması geçirdi. Yatakta uzanırken hapşıran adam felç geçirdi. Doktorlar, nadir bir sağlık sorunu teşhisi koydu.

Alabama'da yaşayan 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Sam Messina, dünyada eşine az rastlanır türden bir sağlık sorunu yaşadı. Yatakta yatarken hapşıranadam beyin kanaması geçirdi. Hemen ardından bayılan adam felç geçirdi.

Hapşırmanın basıncıyla Messina'nın burnundan kan fışkırdı. Eylül 2016'da gerçekleşen olayın ardından Messina, kan pıhtısının çıkarılması için bir hafta içinde üç ameliyat geçirmek zorunda kaldı ve artık tamamen iyileşti.

Daily Mail'ın haberine göre, doktorlar adamın beyninde ölümcül bir anevrizma (kan damarlarının duvarlarındaki zayıflama sonucunda genişlemesi) keşfetti. Messina'ya beyindeki atardamarları ve toplardamarları birbirine bağlayan kan damarlarının birbirine dolanmasına neden olan 'arteriovenöz malformasyon (AVM)' teşhisi kondu. 

Hayatı bir anda kabusa döndü: Genç adam hapşırırken beyin kanaması geçirdi

Sam Messina'nın hapşırdıktan hemen sonra burnundan kan fışkırdı

BAYILMADAN ÖNCE ANNESİNİ ARADI

Messina, "(Üniversitede) üçüncü yılıma başladıktan sonra yatakta yaşarken, hapşırınca anevrizma geçirdim. Beynim neredeyse patladı ve burun deliklerimden pıhtı çıktı. Felç geçirmeme neden oldu, bu yüzden bayıldım ve ölmek üzereydim." dedi. 

Messina, devamında yaşadıklarını ise şu sözlerle açıkladı: "Hapşırdığımda, bayılmadan önce telefonumu almayı başardım. Annemi aradım, o da beni dairemden çıkarıp hastaneye kaldıran kız arkadaşımı aradı."

Doktorlar kısa süre sonra Messina'nın beyninde kanama olduğunu fark etti ve hemen başka bir hastaneye sevk edildi. Genç adam, ameliyat olmak için okulu bıraktı ve bir hafta hastanede kaldı. Ameliyatta Messina'nın kafasına 27 zımba teli takıldı ve zımba telleri çıkarılmadan önce bir ay evde dinlendi. Messina o süreci, "Gerçekten garip bir zamandı. Tek düşünebildiğim, hayatımı nasıl yeniden rayına oturtacağımdı." diyerek açıklıyor.

ARTERIOVENOZ MALFORMASYON NEDİR?

Hapşırmanın neden olduğu basınç, beyin anevrizmasının yırtılmasına yol açabilir. Çoğu durumda, insanlar arteriovenöz malformasyon ile doğar ancak doğumdan kısa bir süre sonra veya daha sonra bu durum ortaya çıkar. Bazen genetiklik de etkilidir. Ancak AVM'ye tam olarak neyin sebep olduğu belli değil. Ayrıca AVM'lerin her 100 bin kişiden yaklaşık 1,4'ünde bulunduğu düşünülmektedir.

Arterler oksijen bakımından zengin kanı kalpten beyne taşırken, damarlar oksijeni tükenmiş kanı akciğerlere ve kalbe geri götürür. Beyindeki arteriovenöz malformasyon sorunu bu hayati süreci bozar.

AVM'ler vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilir ancak genellikle beyin ve omurilikte olur, genel olarak beyin AVM'leri nadirdir. Beyin AVM'si olan bazı kişiler baş ağrısı veya nöbet geçirebilir. Genellikle bir kanama sonrasına kadar, kan damarları yırtılıp kanayana kadar keşfedilmez.

(Kaynak: DailyMail)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...