Son dakika: Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu ve Yavaş'ın iddialarına cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu ve Yavaş'ın iddialarına cevap

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: 14 Mayıs seçimleri sonrası oy sayımı devam ederken Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı'nın şeffaf olmadığına dair açıklamada bulundu. Anadolu Ajansı, bu iddiaların ardından sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Son dakika haberi: Milyonlarca vatandaş Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. Seçimlere katılımın yoğun olduğu gözlemlenirken, vatandaşlar okullarda oy kullanmak için sıra oluşturdu. Oy kullanma işlemi 17.00'de sona ererken, sayım ise YSK'nın yayın yasağını kaldırılmasının ardından başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oy sayımı devam ederken Anadolu Ajansı'nın verileri yayınlama konusunda şeffaf olmadığını iddia eden bir açıklamada bulundu. Anadolu Ajansı'ndan bu iddiaların ardından resmi açıklama geldi.

"TUTANAKLAR ARASINDA AYRIM GÖZETMİYORUZ"

Yapılan açıklamada, ''Anadolu Ajansı olarak Türkiye genelindeki sandıklardan 2500 çalışma arkadaşımız ve iş birliği yaptığımız araştırma şirketi aracılığıyla sandık sonuç tutanaklarını alıyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

"Müşterilerimize sağladığımız veriler, her partinin ıslak imzası bulunan sandık sonuç tutanaklarına dayanıyor. Söz konusu tutanaklardaki sonuçları müşterilerimize doğrudan servis ediyoruz. Tutanaklar arasında bir ayrım gözetmiyor, tutanakları geliş sırasına göre hızlı bir şekilde iletiyoruz.

Daha önce kamuoyuna açıkladığımız stratejiye uygun olarak, verileri abonelerimize daha sağlıklı ve dengeli bir şekilde iletebilmek amacıyla, sandıkların belli bir yüzdesi açılana kadar herhangi bir paylaşımda bulunmadık.

"MESNETSİZ İTHAM VE İDDİALARI REDDEDİYORUZ"

Anadolu Ajansı, her türlü siyasi tartışmadan bağımsız bir şekilde görevine devam edecektir. Anadolu Ajansı olarak şirketimize yönelik her türlü mesnetsiz itham ve iddiaları reddediyor, dezenformasyon içeren tüm itham ve iddialara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı beyan ediyoruz.''

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Son dakika: Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu ve Yavaş'ın iddialarına cevap

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...