Hasta gelen şifa buluyor

Düzenleyen:
Hasta gelen şifa buluyor

SPOR Haberleri

Muğla'da bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER), yaralı deniz kaplumbağalarına cerrah titizliğiyle müdahale ediyor.

 Ortaca ilçesindeki Akdeniz'in en önemli Caretta caretta yuvalama alanlarından biri olan İztuzu sahili yakınında yer alan merkez, 12 yıldır Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaralı bulunan deniz kaplumbağalarının tedavisini üstleniyor. Merkezin Başkanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yakup Kaska, denizdeki ağa takılma, misinaya dolanma, olta yutma, sürat motoru çarpması, pervane kesmesi gibi yaralanmalar sebebiyle merkeze Türkiye'nin her yerinden yaralı kaplumbağa geldiğini belirtti. Kaska, merkeze 12 yılda 417 kaplumbağa getirildiğini ve bunların 207'sinin sağlıklı bir şekilde denizle buluşturulduğunu ifade etti.

SU ALTINDA GÖRSEL ŞÖLEN
Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı  açığında dalış yaptı. "Sıfır  Atık Projesi"ne dikkati çeken  Ercümen, Caretta  caretta’larla birlikte  yüzdü.


 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...