Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Nur Tatar'a madalya

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Nur Tatar'a madalya

SPOR Haberleri

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 67 kiloda Türkiye'yi temsil eden Nur Tatar bronz madalya kazandı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Serhedçi Spor Merkezi'nde düzenlenen ve 47 ülkeden 363 sporcunun katıldığı turnuvanın dördüncü gününde erkeklerde 68 ve 74, kadınlarda ise 53 ve 67 kilo müsabakaları yapıldı. Kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkan Nur Tatar, ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nden Chariklia Livera'yı 12-0 mağlup etti. Tatar, ikinci maçında Türk asıllı Hollandalı sporcu Aylin Akdeniz'i 21-3 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Rus sporcu Anastasia Baryshnikova'ya 5-4 yenilen milli sporcu, bronz madalyayla yetinmek zorunda kaldı.
- Servet Tazegül finalde
2012 Londra Olimpiyatları'nın altın madalyalı ismi Servet Tazegül, erkekler 68 kilodaki ilk maçında Bulgar Vladimir Dalakliev'i 8-7 mağlup etti. Tazegül, ikinci karşılaşmada İspanyol Daniel Quesada Barrera'yı 8-7 yenerek yarı finale çıktı. Tazegül, Moldovalı rakibi Vladislav Arventii ile çıktığı yarı final maçında 21-23 geride olmasına rağmen rakibi 10 ihtar aldığı için maçı hükmen kazandı ve adını finale yazdırdı. Erkekler 74 kiloda Rıdvan Baygut, ilk maçında Slovak David Sajko'yu 7-3 mağlup etse de ikinci karşılaşmada Andrew Deer'e 13-10 yenilerek elendi. Kadınlar 53 kiloda mücadele eden Hatice Kübra Yangın da ilk maçında Avusturyalı Christina Schoenegger'i 7-1 yendi ancak ikinci karşılaşmasında Rus Ekaterina Kim'e 7-6 yenilerek turnuvaya veda etti.




SERVET TAZEGÜL AVRUPA TAEKWONDO ŞAMPİYONASI'NDA FİNALE YÜKSELDİ nbsp;
Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın son gününde, erkeklerde Servet Tazegül finale yükseldi, kadınlarda Nur Tatar ise 68 kiloda bronz madalya kazandı. nbsp;Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Serhedçi Spor Merkezi'nde düzenlenen turnuvanın son gününde erkeklerde 68 ve 74, kadınlarda ise 53 ve 67 kilo müsabakaları yapıldı. Erkeklerde 68 kiloda Servet Tazegül, ilk maçta Bulgar rakibi Vladimir Dalakliev'i 8-7, ikinci karşılaşmasında ise İspanyol rakibi Barrera Daniel'i aynı skorla yenerek yarı finale yükseldi. Yarı Finalde Moldovalı Vladislav Arventii'yle karşılaşan Tazegül maçı 23-21 kaybetmesine rağmen rakibinin 10 ihtar alması sonucunda karşılaşmayı hükmen kazandı ve finale yükseldi. Servet 68 kiloda finalde de Rus Denisenko Alexey ile karşılaşacak. nbsp;Erkekler 74 kiloda Rıdvan Baygut ise ilk karşılaşmada Slovak rakibi David Sajko'yu 7-3 mağlup ederken, ikinci maçında ise İngiliz rakibi Andrew Deer'e 13-10 yenilerek elendi. nbsp;Bayanlarda, 67 kiloda Nur Tatar ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nden Livera Chariklia'yı 12-0 teknik üstünlükle mağlup etti. İkinci karşılaşmada Hollandalı rakibi Akdeniz Aylin ile karşılaşan Tatar maçtan 21-3 galip ayrıldı. Yarı finalde Rus rakibi Anastasia Baryshnikova'ya 5-4 mağlup olan milli taekwondocu bronz aldı. nbsp;53 kiloda tatamiye çıkan Hatice Kübra Yangın da ilk maçında karşılaşmasında Avusturyalı rakibi Schoenegger'i 7-1 mağlup ederken, ikinci maçında Rus rakibi Kim Ekaterina'ya 7-6 kaybederek turnuvaya veda etti. nbsp;
Türkiye, Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda şu ana kadar toplamda 4 bronz madalya kazandı. nbsp;



BAKAN KILIÇ, NUR TATAR'I TEBRİK ETTİ nbsp;
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Nur Tatar'ı tebrik etti. Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında, "Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın son gününde bronz madalya kazanan milli sporcumuz Nur Tatar'ı en kalbi duygularımla tebrik ederim. Taekwondoda uluslararası müsabakalarda göğsümüzü her daim kabartan milli sporcumuza ve sporcumuz üzerinde büyük emek sahibi antrenörlerine ülkemiz adına teşekkürlerimi iletirken, sporcumuzun başarılarının artarak devam edeceğine inancımızın milletçe tam olduğunu belirtir, başarılarının devamını dilerim." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...