Bakan Kasapoğlu yabancı hakeme karşı; "Ben bu ülkenin evlatlarına güveniyorum"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Kasapoğlu yabancı hakeme karşı; "Ben bu ülkenin evlatlarına güveniyorum"

SPOR Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yetenekli hakemlerin keşfedilmesi, süreçlere kanalize edilmesi süreçlerdeki tartışmaları da minimize edecektir" sözleriyle yabancı hakem tartışmalarındaki tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yabancı hakeme karşı olduğunu açıkladı. A Haber'e konuk olan Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

"BU ÜLKENİN EVLATLARINA GÜVENİYORUM"

"Yetenekli hakemlerin keşfedilmesi, süreçlere kanalize edilmesi süreçlerdeki tartışmaları da minimize edecektir.

Türkiye, her alanda yetenekli insanlar ülkesidir. Sağlıkta, finansta, sporda en tepede nereye giderseniz gidin bir Türk'ü mutlaka görürsünüz. Yeni isimler bu camiaya kazandırıldıkça yerli ve yabancı hakem tartışmaları da azalacaktır. Ben bu ülkenin evlatlarına güveniyorum."

BÜYÜK ORGANİZASYONLAR GELECEK Mİ?

Çeşitli futbol organizasyonlarının Türkiye'ye getirilip getirilmeyeceği sorusunu yanıtlayan Kasapoğlu şunları söyledi:

"Avrupa ve Dünya Şampiyonası için çalışmalarımız var. Türkiye'ye organizasyonu vermediklerinde kaybettiklerini söylemiştim. Türkiye en modern ve gerçekleştirecek güce sahip ülkedir. Bu bir vizyon meselesidir. Ülkemizin neresine gidersek gidelim, köyünden, beldesine kadar mükemmel bir tesis altyapısı var."

KASAPOĞLU'NDAN VAR YORUMU

Futboldaki VAR sistemiyle ilgili konuşan Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Güven ortamı futbolda da hayatidir. Güveni tesis etmeden, adaleti ortaya koymadan mesafe alınamaz. VAR da bununla ilişkilidir. Spor iki takımı ilgilendiren bir konu değil. Spor artık global, devasa bir endüstri. Sporda güven ortamını tesis etmek zorundayız.

Herkes elini taşın altına koyacak. Taraftarı, medyası, oyuncusu, ekipler, tüm paydaşların sorumluluğu var. Teknoloji de artık sporun bir unsuru. VAR da onlardan biri. Hataları minimize etmek için atılmış bir adımdır. Şeffaflığı, adaleti ortaya koymak için getirilen bir uygulamadır.

https://twitter.com/kasapoglu/status/1615955188702904320

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...