Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray kendine geldi!
Sarı-lacivertliler 4. çeyreği büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Panathinaikos'u mağlup etmeyi bildi.
THY Euroleague TOP 16 E Grubu 4. maçında Fenerbahçe Ülker, Panathinaikos'u 77-72 yenerek gruptaki ilk galibiyetine imza attı. İlk çeyrekte özellikle hücumda Emir Preldzic'le etkili olan Fenerbahçe bu periyodu 23-11 önde tamamladı. Oyunun kontrolünü ikinci çeyrek boyuncu elinde bulunduran ve rakibini boş atışlara zorlayan sarı-lacivertliler ilk yarıyı da 39-28 üstün bitirdi. 3. çeyreğe Bogdanovic'in basketleriyle başlayan sarı-lacivertliler sert de savunma yaptı, 25. dakikayı 49-35 önde geçti. Bu dakikadan sonra 9-0'lık seri yakalayan Yunan ekibi, farkı 49-44 ile 5'e kadar indirdi ve maça ortak oldu. Çabuk toparlanan ve oyunda dengeyi kuran temsilcimiz, son 10 dakikaya 56-50 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreği büyük çekişmeye sahne oldu. Panathinaikos, Diamantidis'in hücumda sorumluluk almasıyla maçın bitimine 5 dakika kala 58-58 ile skoru eşitledi. Linas Kleiza'nın son dakikalardaki kritik basketleriyle maçı koparan sarı-lacivertliler, karşılaşmayı 77-72 kazandı. Gecenin diğer maçında da Galatasaray Liv Hospital deplasmanda Bayern Münih'i 72-66 mağlup ederek TOP 16'da ilk galibiyetini aldı.SALON: ÜLKER ARENA
HAKEMLER: Sreten Radovic (Hırvatistan), Emilio Perez (İspanya), Roberto Chiari (İtalya)
F.BAHÇE ÜLKER 77
McCalebb (10s,7r), Ömer Onan (7s), Bjelica (13s), Kleiza (13s), Vidmar (2s), Zoric (3s), Kenan (2s), Bogdanovic (15s), Preldzic (12s,6r)
PANATHİNAİKOS 72
Bramos (9s,5r), Curry (14s), Batiste (4s), Fotsis (3s), Ukic (4s), Lasme (5s), Mavrokefalidis (11s), Diamantidis (9s,8a), Gist (6s,10r), Maciulis (7s)
PERİYOTLAR: 23-11, 16-17, 17-22, 21-22
İLK YARI: 39-28 (F.Bahçe lehine)
BAYERN MUNIH: 66 - GALATASARAY LİV HOSPİTAL: 72
Turkish Airlines Euroleague Top 16 F Grubu 4. hafta karşılaşmasında Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Bayern Münih'i 72-66 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla F Grubu'ndaki ilk galibiyetini aldı.
Galatasaray Liv Hospital, karşılaşmaya iyi başlayarak ilk 5 dakikayı 17-13 önde geçti. İlk çeyreğin sonlarında Carlos Arroyo'nun da etkili oyunuyla sarı-kırmızılılar, çeyreği 30-18'lik skorla önde tamamladı. İkinci çeyreğe etkili başlayan taraf ise Bayern Münih oldu. Oyunda tekrar dengeyi sağlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk yarıyı 42-36 önde bitirmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte etkili performansını sürdüren Bayern Münih, 9-1'lik bir skor yakaladı ve maçta ilk defa 45-43 öne geçti. Çeyreğin sonlarına doğru toparlanan sarı-kırmızılılar, son çeyreğe 61-51 önde girdi. Son çeyrek büyük çekişmeye sahne olurken, Galatasaray Liv Hospital son dakikaya 67-65 önde girdi. Skor avantajını koruyan sarı-kırmızılılar, karşılaşmayı 72-66 kazanan taraf oldu. Galatasaray Liv Hospital, bu sonuçla Turkish Airlines Euroleague Top 16 F Grubu'ndaki ilk galibiyetini aldı.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
