Fenerbahçe zirve yarışında ama şampiyon gibi oynamıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fenerbahçe zirve yarışında ama şampiyon gibi oynamıyor

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sarı lacivertliler son haftalarda düşe kalka ilerliyor. Kadıköy’de rahat maç yok. Teknik patron İsmail Kartal’a eleştiriler artıyor. Taraftar desteğe devam etse de umutlar kırılmış görünüyor.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ-

Kasımpaşa maçında 3 puanı getiren Michy Batshuayi’nin skor katkısı sağladığı maçlarda Fenerbahçe’nin kaybı yok. Bu sezon toplam 18 gol, 3 asiste imza atan Belçikalı’nın skor ürettiği 12 maçtan da sarı lacivertliler galibiyetle ayrıldı. Batsman, 7 gol, 1 asistle oynadığı Süper Ligde sadece 1 maça ilk on birde başlarken, kulübeden geldiği karşılaşmalarda 4 gol, 1 asistlik katkı sağladı.

Fenerbahçe zirve yarışında ama şampiyon gibi oynamıyor - 1. Resim

İRFAN CAN DARBESİ

Sakatlığı sebebiyle Kasımpaşa maçının kadrosunda yer almayan İrfan Can Kahveci’nin dünkü kontrollerinde sağ arka alt adalesinde 2. derecede yırtık tespit edildi. Tedavisine hemen başlanan İrfan Can’ın, kupadaki Ankaragücü, ligdeki Hatayspor ve Avrupa’daki Union SG maçlarını kaçırması, Pendik maçına yetişmesi bekleniyor.

YEDEKLER GÖREVE

Türkiye Kupası’nda Ankaragücü’ne misafir olacak Fenerbahçe, bu karşılaşmada yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadeleye hazırlanıyor. Ligdeki Hatay maçı öncesi yıldızlarını dinlendirmek isteyen İsmail Kartal, kaleyi İrfan Can’a teslim edip, Serdar Aziz, Zajc gibi formaya hasret oyuncularını sahaya sürecek. Becao’nun da bu maçta görev alması bekleniyor.

Fenerbahçe zirve yarışında ama şampiyon gibi oynamıyor - 2. Resim

HAYAL KIRICI KRUNİC

Fenerbahçe’nin büyük uğraşlar sonucu kadrosuna kattığı Rade Krunic, şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. Aksine Boşnak yıldız, orta, ikili mücadele, gol ve asist istatistiklerinde takımın en kötüsü. İsmail Kartal’ın ısrarla as olarak sahaya sürdüğü oyuncu Krunic, Kasımpaşa maçında oyundan çıkarken ıslıklandı.

TRİBÜNLER MUTLU DEĞİL

Sezona fırtına gibi giren Fenerbahçe’de işler son haftalarda istenildiği gibi gitmiyor. Erteleme haftasındaki 7-1’lik Konya zaferinden sonra ritim bozuldu. Son 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alan F.Bahçe, bu süreçte liderliği Galatasaray’a kaptırırken, skor elde ettiği maçlarda bile oyun olarak taraftarının yüzünü güldüremedi. Gaziantep deplasmanında başlayan oyun kalitesindeki düşüşe çare bulamayan teknik direktör İsmail Kartal eleştiri oklarının hedefinde. Hoca oyundan memnun olsa da taraftar ne hocadan ne takımdan razı.

Fenerbahçe zirve yarışında ama şampiyon gibi oynamıyor - 3. Resim

ACİL DURUM PLANI ŞART

Birçok istatistikte tarihî başarılara imza atsa da İsmail Kartal’ın ilk on bir tercihleri ve oyuncu değişiklikleri tartışılıyor. Hocanın Krunic ısrarına anlam veremeyenler, ilk yarılardaki vasat oyuna da tepkili. Taraftarlar, şampiyonluk hasretinin artık dinmesi için takıma her maç coşkulu bir destek verse de Kartal’ın bu işi başaramayacağına inananların sayısı artıyor. Oyundaki düşüşün sadece Fred’in yokluğuyla açıklanamayacağını düşünen sarı lacivrtliler takımın bir an önce sezon başı ayarlarına dönmesini bekliyor.

HEP YÜKSEK TANSİYON

Gaziantep’i 81’de gelen golle 1-0 yenen Fenerbahçe, Kadıköy’de Samsun’a puan verdiği maçın ardından Başakşehir deplasmanından 3 puanı 90+4’teki penaltı golüyle kurtarmıştı. Evinde Ankaragücü’nü 2-1 mağlup eden sarı lacivertliler, Antalya’dan 2-0’la dönse de kan terlemişti. Alanya’ya Kadıköy’de 2 puan kaptırdığı maçın devamında Rize’de 1-0’dan geri dönen Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı da son dakika penaltısıyla aşabildi.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...