Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladı, Alex sürprizi yaptı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Spor

Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladı, Alex sürprizi yaptı

Son Güncelleme: 01 Kasım, 2013 - 21:35
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Mehmet Ali Aydınlar listesini açıkladı, Alex sürprizi yaptı
Fotoğraf Başlığı Mehmet Ali Aydinlar listesini açikladi, Alex sürprizi yapti

Fenerbahçe'nin başkan adaylarından M.Ali Aydınlar basın toplantısı düzenleyerek planlarını anlattı.

Kaydet
a- | +A

Fenerbahçe Başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, basının karşısına çıkarak Pazar günkü seçim öncesi hem gündemdeki iddialara hem Aziz Yıldırım'ın bir kaç saat önceki açıklamalarına cevap verdi. Hem de başkan seçilmesi halindeki projelerini ve listesini açıkladı.

Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamaları:

Bu zihniyet görevde kaldığı sürece kararımı gözden geçireceğimi söylemiştim. F.Bahçe sivil toplum örgütünden daha büyük bir kulüp. Bu da kongre üyelerinin üzerinde büyük bir sorumluk getiriyor. Ben kendimi sorumlu hissediyorum. F.Bahçelilerinde kendilerini sorumlu olarak gördügünü düşünüyorum. Birinci amacım arka planda bırakılan bazı şeyleri ön plana çıkarmak istiyorum.

F.Bahçe sadece değişimi, umudu hakediyor. F.Bahçe verilen başarı sözlerinin tutulmaması üzerine kısır bir döngüye dönüştü. Bilinen gerçekleri hatırlayalım:

Denetim hiçe sayılıyor ve iç denetim için birim kuruluyor sonra görveden uzaklaştırılıyor. Kulübün 1 milyar borcu olduğu söyleniyor. Sayın başkan banka kuracağını söylüyor.

F.Bahçe 1998'e kadar bankadan kredi kullanmamıştı. Sayın başkan kredi kullanmak için yetki istedi ben karşı çıktım. Şimdi soruyorum pazar günü kaybettiğinde 5 milyon 700 bin lira ile F.Bahçe'yi teslim edecekmisin etmeyecek misin?

Borçlanma şu anda çok fazla. Gelir kaybına bir dur denilemiyor. Sponsorların kayıplarından kimse bahsetmiyor. Mali durumdaki belirsizlik F.Bahçe'ye hizmet etmek isteyenlere engel oluyor.

F.Bahçe diğerlerine benzemez. Başkalarının başarısızlıkları da F.Bahçe'yi etkilemez. F.Bahçeyi ekonomik olarak ileriye götürecek çok insan var ama tek adamlık F.Bahçe'yi geriye götürüyor. Kulübün transfer politikası tek bir adam tarafından belirleniyor. Hocalar sürekli değişiyor. Altyapıdaki oyunculara değer verilmiyor. Ertelenen hayali projelerle camia oyalanıyor.

Tek adam kültürü efsane isimleri kulüpten uzaklaştırıyor. Bu şahsın her spordan anladığını. bizzat getirdiği hocalarla daha iyi yönetebilmeyi sanması başarısızlığı getiriyor.

F.Bahçe'nin çok başarılı fertleri var. Ancak bu isimler tek adam kültürü yüzünden hiçe sayılmaktadır. Kulübün yeniden organizasyonu alması gerekir. Teknik adamların yeniden takım kurma yetkisi verilmelidir.

Sporda başarı kadar başarısızlıkta mümkündür. Her sene şampiyonlar liginde elenip transfer yapılmasını nasıl açıklayabilirsiniz? Her yeni teknik adamın arkasındayım mesajı verilir ama kaçınılmaz son bellidir. F.Bahçeliler aynı filmi izlemekten sıkıldı.

'Ezeli rakip Galatasaray'ın şampiyonluğunu...'

Tarihinde ezeli rakibine bu kadar şampiyonluk yaşatmış başka başkan var mı?

Bu kavgacı kişilik kulübümüzün barışcı yapısına terstir. Her konuda sorun yaşıyoruz ve kavgalıyız. Biz böyle bir kulüp değiliz. Denetimsizlik sportif başarısızlık iletişimsizlik başımızda vardır. Asla umutsuzluğa kapılmıyorum. F.Bahçe'nin olduğu her yerde umut vardır. Yeterki F.Bahçe'ye kavga ve çözüm kültürü hakim olsun.

F.Bahçe'nin vizyonunu değiştirip yepyeni bir sayfa açması gerekmektedir.

Çözüm 5 yıldızlı bir F.Bahçedir. Başarı olarak tüm spor kulüplerinin örnek alacağı bir F.Bahçedir.

Birinci yıldızın manası şöyledir: F.Bahçe'nin en önemli görevi bulduğu kaynağı kulübe aktarmaktır. Şimdi kaynaklar kendi alınmış gibi göstermektedir. Uluslararası sistemli bir yapı ile yeni gelir kaynakları yaşatacağız.

Taraftarlarımızdan gelen her fikri değerlendireceğiz.

İkinci yıldız organizyon yapısı demektir. Biz felsefe olarak takım çalışmasını esas alacağız. F.Bahçe'den yetişen her değer sahip çıkacağız. Biz burada olmasakta bu kurumsal yapıyı sürdüreceğiz. Bu işi bir bayrak yarışı olarak görmeleri gerekmektedir.

F.Bahçe'de başkanlık maksimum 3 dönem yapılacak. Bu açıdan ilk kez tüzüğümüzü değiştirerek modern bir hale getireceğiz. Böylece F.Bahçe kimsenin şansi mali değildir.

Üçüncü yıldız sportif başarıdır. Bunu sağlamak için en iyi ekiplerle çalışacağız. Onların kabusları ve stres kaynakları olmayacağız. Avrupanın sayılı altyapılarından biri olacağız. Scout sistemini yeniden kuracağız. Bu yönetimin hedefi futbol, basketbol, voleybol takımları Avrupada çeyrek final oynamalılar.

Dördüncü yıldız sosyal yapılanma: Mevcut yönetimin yıktığı dostluğu geri getirmektir. Böylece ihraç olan tüm üyelerimizi kulübümüze kazandıracağız. İç barışı yeniden getireceğiz. Türk futbolunun gelişimi için neler yapacağımızı ve Avrupadaki imajımızı yeniden yapacağız. Digital medyada bir numara olmayı hedefliyoruz. Bunun için en yetkin kurumları göreve getireceğiz.

Beşinci yıldız Uluslararası hedefler: Uluslararası başarıyı getireceğiz. Avrupanın ilk 5 kulübünden biri olmak için uğraşacağız. F.Bahçemizi spor alanlarında bir marka yapma zamanıdır. F.Bahçe'nin ürünleri tüm dünyada satılmalı. Hedeflerimiz sadece Türkiye olmamalı. F.Bahçeyi dünyaya açmalıyız .

Sayın Hulusi Belgü'ye teşekkur ederiz. Seçildiğimiz taktirde onun projelerinden yararlanacağız.

Şeffaf ve düzgün işleyen bir kulüp, yeni bir yapılanma, üç büyük branşta çeyrek yarı final oynalacak takımlar kurmayı vaat ediyorum.

Alex sürprizi

Alex'e itibarını iade etmeyi ve kabul ettiği taktirde ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vaat ediyorum.

Çok büyük bir F.Bahçe vaat ediyorum.

Geçmişten soru almayacağım biz burada geleceği konuşmak için varız.

Kazım Bayülgen konuşuyor:

"Aziz Yıldırım'ın para aldığı suçlamaları üzerine direk olarak şahsımın kongre pazarlığı yaptığım ve 500 bin dolar verdiğini söyledi. Başkan bu kongreden o kadar korkuyor ki böyle iftiralarda bulunuyor. Bizim o tarihlerde Kadıköy grubunun mali işlerini Vedat Olcay yapmıştır. Bu suçlamalar tamamen yalandır kendisini müfteri ilan ediyorum. Benim kendisinin gelişinde payım olmuştu şimdi de gidişinde payım olur. "

Grupların yeniden hortladığı ve niye bu kadar gruplardan korkuluyor?

Bizdeki gruplar demokrasinin göstergesidir. Sayın başkan diger grupları bitirip kendi grubunu kurmuştur.

Bana attığı iftiralar var şimdi onlara cevap veriyorum. Sevgili Aziz Yıldırım bana attığın iftiraları herkesin görmesini istiyorum. Bu filmi izlemenizi istiyorum.

Utanmadan yalan söylüyor. Koskoca F.Bahçe başkanının sadece o koltukta oturmak için bu kadar yalan söylemesini anlamıyorum. Ne İbrahim Akın'ı ne gördüm ne konuştum. Burdaki insanlarla TUSİAD diye dalga geçiyor. Sen nasıl seçildin?

Artık yeter. Bu ülkeye yaşattığın şeylere F.Bahçeliler Pazar günü cevabını verecekler. Buradan sordugum sorunun cevabını veriyorum. O Kupa yağmurda çamurda takımını yalnız bırakmayan taraftarın terleriyle futbolcuların teknik kadronun analarının ak sütü gibi helaldir. Ve tüm F.Bahçelilerin gönüllerinde kalacak bir şampiyonluk öyküsüdür.

Bu kupa bu kadar tartışılıyorsa bunun tek sorumlusu sensin Aziz Yıldırım!

Bana destek için arkamda bulunan çok değerli F.Bahçelilere teşekkürler. Çok kişi bu listede yer almak istedi ama hepsine malesef yer verebilmek mümkün değildi. Hepsine teşekkür ederim. Bu talep banada büyük bir sorumluluk yükledi. Bu kadro F.Bahçe'yi evrensel bir noktaya getirebileceklerdi.

Yönetim Kurulu adayları

Şimdi sizlere kadromu tanıtmak istiyorum. Yeni yönetim kurulunun adaylarını söylüyorum. Burada sadece 9 kişi var diğer 11 kişi seçim salonunda söylenecek

Hamdi Akın kendisi yurtdışında olduğundan aramızda değil. Kendisine teşekkürler.

Nezih Barut

Şaban Erdikler

Nejdet Ersoy

Recep Tanrıverdi

Nuri Tuna

Cem Topçuoğlu

Mehmet Torun

Tankut Turnaoğlu

ve Mehmet Ali Aydınlar

Geçmişi ve geçmişte kalanları değil geleceği konuşmayı ve bu kulübü geleceğe taşımayı vaat ediyorum. Sonuç olarak yepyeni bir başlangıç ve 5 yıldızlı bir F.Bahçe vaat ediyorum.

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 01 Kasım, 2013 - 21:35
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    BDDK izin verdi! Ünlü market de ortak... 10 milyar sermayeyle yeni banka kuruluyor
    BDDK izin verdi! 10 milyar sermayeyle yeni bir ban...
    Kaydet
  • 4
    Beşiktaş'ta 3 yabancı, Slovakya kampında olmayacak: Kendinize takım bulun!
    Beşiktaş'tan 3 yabancıya: Kendinize takım bulun!
    Kaydet
  • 5
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
24 ilde suç örgütlerine büyük operasyon! Yüzlerce gözaltı var
24 ilde suç örgütlerine büyük operasyon! Yüzlerce gözaltı var
Kaydet
BİLSEM değerlendirmeleri tamamlanmak üzere...  2026 BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
2026 BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
Kaydet
Böcek ilacı fabrikada 7 işçiyi hastanelik etti!
Böcek ilacı fabrikada 7 işçiyi hastanelik etti!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası