Pele'nin vârisi! Daha 23 yaşında, ikinci kupanın peşinde...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pele'nin vârisi! Daha 23 yaşında, ikinci kupanın peşinde...

SPOR Haberleri

Fransız yıldız, Rusya’dan sonra Katar’da da kupa kaldırırsa efsane Pele’nin üst üste iki şampiyonluğunu yaşamış olacak. Üçüncü kupa için de önünde en az üç turnuva var…

Son dünya şampiyonu Fransa, kupanın sürpriz takımı Fas’a geçit vermedi ve üst üste ikinci defa Dünya Kupası’nın kulpuna yapıştı. Yakaladığı müthiş jenerasyonla rakiplerini teker teker eleyen Fransa, futbolculuğu döneminde Dünya Kupası kazanmış hocası Didier Deschamps ile başarısını tekrarlamak istiyor. Fransa’nın altın jenerasyonunun altın oyuncusu ise şüphesiz Kylian Mbappe… Daha 19’unda Rusya’da Dünya Kupası’nı kazanan Mbappe de Brezilya’nın efsanesi Pele’nin izinde yürüyor.

KRALLIK YARIŞINDA

Mbappe, Katar’da da şampiyonluk yaşarsa Pele’nin 1958 ve 1962’deki şampiyonlukları gibi üst üste iki defa şampiyonluk yaşamış olacak. Toplamda üç defa Dünya Kupası şampiyonluğu gören Pele’nin rekorunu kırma fırsatı da yine Mbappe’ye nasip olabilir. Henüz 23 yaşında olan süper yıldızın önünde en az üç turnuva daha var. Dünya Kupalarında 13 maçta toplam 9 gol atan Mbappe, Katar’da 5 golle, krallık yarışında Messi ile liderliği paylaşıyor. Finalde daha çok atan ‘Altın Ayakkabı’ ödülünün sahibi olacak. 

Pele'nin vârisi! Daha 23 yaşında, ikinci kupanın peşinde...

FORMALARI DEĞİŞTİRDİLER
Hâkimi ile dost

Fransa’nın yıldızı Kylian Mbappe, maçın ardından formasını PSG’den takım arkadaşı Achraf Hâkimi ile değiştirdi. Ocak ayında çekilmiş görüntülerde Mbappe’nin Hâkimi’ye “Kupada Fas ile karşılaşacağız, arkadaşımı üzeceğim” dediği anlar sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

KLOSE'Yİ GEÇEBİLİR

Dünya Kupalarının en golcü oyuncu unvanı 16 golü bulunan Alman oyuncu Miroslav Klose’ye ait. Rusya’da 4, Katar’da 5 gol atan Mbappe, ilerleyen dönemde bu unvanı da eline geçirebilir. 

Pele'nin vârisi! Daha 23 yaşında, ikinci kupanın peşinde...

65 MAÇTA 33 GOL

Kylian Mbappe, Fransa Millî Takımı’yla genç yaşına rağmen 65 maça çıkarken 33 gol atma başarısı gösterdi. 2018 Dünya Kupası’nda 19 yaşındayken gol atan en genç Fransız futbolcu olan Mbappe, Pele’den sonra Dünya Kupası finalinde gol atan en genç futbolcu olmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...